Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Γιώργος Κουτσοβασίλης

Η σημαία του ΓΑΣ Κομοτηνή αποφάσισε να σταματήσει μια λαμπρή καριέρα σχεδόν 15 χρόνων στην μπασκετική Θράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ
ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ


Ο Γιώργος Κουτσοβασίλης αναμφίβολα είναι από τους ανθρώπους που το όνομα τους έχει συνδεθεί με αυτό του ΓΑΣ. Από το 1998 προσφέρει τις υπηρεσίες του συνεχώς στο σύλλογο της Κομοτηνής, έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές, χαρές και λύπες, απογοητεύσεις, ωστόσο όπως παραδέχεται ο ίδιος αυτό που μένει από όλα αυτά είναι οι φιλίες.
To thrakisport.gr θέλοντας να τιμήσει αυτόν τον μεγάλο αθλητή, κάνει μια μικρή αναδρομή- αφιέρωμα στον ηγέτη της ομάδας, που μαζί με την παλιοσειρά ή αλλιώς αδέρφια του , όπως του χαρακτηρίζει ο ίδιος (Ντίνας, Παρατσουκίδης, Καδήρ, Λεχούδης, Χασάν) κατάφεραν να οδηγήσουν τον ΓΑΣ στο δρόμο των επιτυχιών, μέσα από μία διαδρομή γεμάτη Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.
Οι σπουδές τον έφεραν στην Κομοτηνή
Το 1994 ο Γιώργος Κουτσοβασίλης έρχεται στην Κομοτηνή, προκειμένου να σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ της πόλης μας. Βέβαια δεν φανταζόταν πως όχι μόνο θα ερχόταν στην Κομοτηνή αλλά στη συνέχεια θα γινόταν και μόνιμος κάτοικος στην πόλη. Μετά από 4 χρόνια που αγωνίστηκε σε ομάδες των γύρω περιοχών το 1998 επί προεδρίας Πέτρου Βαφειάδη, τα βρίσκει σε όλα με τον ΓΑΣ Κομοτηνή. Η αρχή έγινε. Ο ¨Κουτσ¨ με χαρακτηριστικά το σουτ του, την έφεση στα ριμπάουντ μα πάνω από όλα την καρδιά και το πάθος του σε κάθε αναμέτρηση έγινε η σημαία του ΓΑΣ
¨Κρατάω τις φιλίες, ήμασταν μια οικογένεια
Όπως παραδέχθηκε ο Κουτσοβασίλης, ο ΓΑΣ δεν είναι για αυτόν απλώς μία ομάδα. ¨Όλα τα παιδιά εκεί είναι για μένα οικογένεια. Ιδιαίτερα η παλιοσειρά, που αποτέλεσε τον βασικό μας κορμό, είναι για μένα αδέρφια. Από τον αθλητισμό αυτό που μένει είναι οι φιλίες. Και εγώ κατάφερα να γνωρίσω εξαίρετους ανθρώπους κα φοβερούς χαρακτήρες. Έχω δεθεί με πολλά παιδιά, χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν. Από συμπαίχτες σίγουρα οι Ντίνας, Παρατσουκίδης, Καδήρ, Χασάν και Λεχούδης είναι μέσα στην καρδιά μου, όπως και οι Γκοντόπουλος , Μάστροκωστόπουλος, που ζήσαμε μαζί φοβερές στιγμές¨ Βέβαια σε μία ομάδα δεν είναι μόνοι οι παίχτες αλλά και οι παράγοντες και οι προπονητές ¨Σίγουρα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον έφορο του τμήματος, τον Θανάση Καλαμάτα. Άνθρωπος που μας στάθηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές, πραγματικό στήριγμα και του αξίζουν πολλά πράγματα. Μετά απο εκεί, ένας άνθρωπος που τον χάσαμε πρόσφατα και η απώλεια του είναι τεράστια ήταν ο Νεοκλής Λεχούδης. Ήταν φίλος που με είχε στηρίξει και αυτός πολλάκις στο παρελθόν, όπως και σε πολλούς ακόμα. Θεωρώ ότι η απώλεια του είναι τεράστια για την Κομοτηνή. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Θανάση Χατζηνικολάου, ο οποίος μέσω του προγράμματος εκγύμνασης που είχε ετοιμάσει, κατάφερε να με δώσει 5 χρόνια επιπλέον στο μπάσκετ, καθώς ήμουν ένα βήμα πριν το σταματήσω λόγω προβλήματος στο πόδι. Ο Θανάσης είναι τρομερός χαρακτήρας με τρομερές γνώσεις και εύχομαι να έχει πολλές επιτυχίες. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην κάνω αναφορά στον μεγάλο Δάσκαλο Κούλη Ταξιλδάρη, που είναι κόσμημα για την Κομοτηνή, όπως και στον Στάθη Καμαράκη, που είναι εξαιρετικός στη δουλειά του¨.
¨Κρατάω τις χαρές, μας έδεσαν οι δυσκολίες¨
Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, οι χαρές είναι λιγότερες από τις δυσκολίες. Παρόλα αυτά, όπως παραδέχεται ο Κουτσοβασίλης οι χαρές μένουν και οι δυσκολίες σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό ¨Περάσαμε πολλές δυσκολίες σαν ομάδα, ωστόσο αντέξαμε. Στα θετικά σίγουρα έχω να θυμάμαι την άνοδο από την Γ Εθνική στην Β Εθνική και τις χρονιές σε αυτήν την κατηγορία, ιδιαίτερα τις πρώτες δύο, που κάναμε μεγάλη μάχη να σωθούμε. Η πιο δύσκολη σαιζόν ήταν αυτή που υποβιβαστήκαμε, καθώς είχαμε πάρα πολλές ατυχίες¨.
Οι προπονητές με τους οποίους έχει δουλέψει:
Γιώργος Μαυρίδης, Θέμης Κουκοβίνος, Τάκης Φωτεινάκης, Αλέκος Καρυπίδης, Στάθης Καμαράκης, Νεοκλής Λεμονίδης και Θανάσης Χατζηνικολάου.
Πρόεδροι όσο ήταν αυτός παίχτης του ΓΑΣ:
Πέτρος Βαφειάδης, Νεοκλής Λεχούδης (εργολάβος), Αντώνης Παπαθεοδώρου, Γιάννης Πεταλωτής, Νεοκλής Λεχούδης (αρτοποιός)