Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αναστολή του πλαφόν στα καύσιμα, ενώ εξήγγειλαν νέα απεργία οι τελωνειακοί

Μετά την κήρυξη ως παράνομης της δεκαήμερης απεργίας και την αναστολή της, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανασταλεί από τα μεσάνυχτα το πλαφόν στα καύσιμα. Ωστόσο αμέσως μετά κηρύχθηκε νέα απεργία...     ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Την αναστολή του μέτρου της επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου, αποφάσισαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ηγεσίες των υπουργείων κρίνουν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων, δύο μόλις εικοσιτετράωρα από την επιβολή ανώτατης τιμής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Τα υπουργεία διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να ελέγχουν την εξέλιξη των τιμών καθημερινά και σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο επισημαίνουν ότι θα παρέμβουν και πάλι «για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών από φαινόμενα αδικαιολογήτων ανατιμήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο για το πλαφόν είχε τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα φαινόμενα αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, με αφορμή την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Πάντως, την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 7 το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή για άλλες δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις «σταθμίζοντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι τελωνειακοί προειδοποιώντας τους υπεύθυνους του Σωματείου τους ότι για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

.