Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Με το δεξί στο πρωτάθλημα οι γυναίκες του ΓΑΣ Κομοτηνή

Με κορυφαίες τις Στάνη, Δουκούτση και Ψυλλάκη η ομάδα του Θέμη Κουκοβίνου επικράτησε 62-53 της Ολυμπιάδας
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Με το δεξί ξεκίνησαν οι γυναίκες του ΓΑΣ Κομοτηνή, που επικράτησαν της Ολυμπιάδας με 62-53, παίρνοντας το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς. Κορυφαίες για την ομάδα του Θέμη Κουκοβίνου ήταν η Στάνη και η Δουκούτση ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσε και η Ψυλλάκη.
Το παιχνίδι από το ξεκίνημα φαινόταν πως θα ήταν ντέρμπι, καθώς οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Ο ΓΑΣ βρήκε λύσεις επιθετικά από την Ευαγγελία Λιούρτα , η οποία ήταν πολύ ψυχωμένη, ωστόσο το άγχος της πρεμιέρας επηρέασε την απόδοση όλων των αθλητριών. Στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενες είχαν τα ηνία στο σκορ με τον ΓΑΣ να παίρνει προβάδισμα για πρώτη φορά στο 8΄ με δίποντο της Στάνη. Το δίποντο της Κυρίτσακα στη λήξη του δεκαλέπτου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στις φιλοξενούμενες (12-14) με τη λήξη του α δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ ήταν εκπληκτικός καθώς με πρωτοβουλίες της Στάνη και της Σεβδυνίδου σε συνδυασμό με τη βοήθεια που έδωσε η Ψυλλάκη με την είσοδο της στο παιχνίδι, ο ΓΑΣ κατάφερε να πάρει προβάδισμα 6 πόντων (20-14) στο 13΄. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον ΓΑΣ καθώς το τρίποντο της Δοκούτση στο 17΄ έδωσε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων για τον ΓΑΣ (30-18) αναγκάζοντας την Γεωργοπούλου να ζητήσει τάιμ άουτ. Αυτό φαίνεται πως λειτούργησε θετικά για την ομάδα της Λάρισας, καθώς με ένα σερί 6-0 κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 30-24 και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκει στην Μάρω Σεβδυνίδου που σημείωσε το πρώτο της τρίποντο για τη φετινή σαιζόν μετά από 6 ανεπιτυχείς προσπάθειες και στη συνέχεια με λέι απ έδωσε πάλι προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα της (38-26). Η διαφορά διευρύνθηκε με νέο τρίποντο της Σεβδυνίδου και με λέι απ της Στάνη, δίνοντας έτσι προβάδισμα ασφαλείας στον ΓΑΣ. Με αντεπίθεση διαρκείας, η ομάδα της Λάρισας μείωσε τη διαφορά στους 9 πόντους (43-34), ωστόσο οι δύο εύστοχες βολές της Στάνη έφεραν πάλι τη διαφορά σε διψήφιο σκορ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Θέμης Κουκοβίνος ζήτησε να παίξουν λίγο το χρόνο. Με κορυφαίες τις Ψυλλάκη, Δουκούτση, ο ΓΑΣ πήρε προβάδισμα 18 πόντων και ουσιαστικά κλείδωσε από το 35΄ την αναμέτρηση. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με την Δουκούτση να συνεχίζει να σκοράρει συνεχώς.
Διαιτητές: Μυσιρλής- Οικονόμου
Δεκάλεπτα: 12-14, 30-24, 45-34, 62-53
ΓΑΣ Κομοτηνή (Κουκοβίνος): Στάνη 14, Μπακοπούλου 1, Σεβδυνίδου 12 (2), Τσακίρη Άννα 2, Τσακίρη Χριστίνα, Λιούρτα Εύη 11, Λιούρτα Χαρίκλεια, Σκοδρά, Φιλίντογλου, Δουκούτση 14 (2), Ψυλλάκη 8
Ολυμπιάδα Λάρισας ( Γεωργοπούλου): Νταουντάκη 2, Καψοκόλη 14, Δημηρή, Αγαγιώτη, Κυρίτσακα 23 (2), Παπαθωμά 4, Τιτοπούλου , Σολωμού 8, Καγδαλιανίδου 2, Σκαρλή, Μάνθου
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι αθλήτριες του ΓΑΣ μαζί με τον Θέμη Κουκοβίνο άφησαν λουλούδια στο χώρο όπου συνήθιζε να καθόταν στις αναμετρήσεις του ΓΑΣ ο Νεοκλής Λεχούδης ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι ο Θέμης Κουκοβίνος ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στην μεγάλη απώλεια του Νεοκλή Λεχούδη, τον οποίο και χαρακτήρισε αναντικατάστατο σαν άνθρωπος. Μετά από εκεί τόνισε πως ¨Στοχέυουμε στο να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Δεν κοιτάμε ούτε να σωθούμε, ούτε να υποβιβαστούμε, θα είμαστε κάπου στη μέση. Μακάρι να δούμε ένα κατάμεστο κλειστό και να χαίρεται ο κόσμος μαζί μας¨