Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών σε 17 στέγες σχολικών και δημοτικών κτιρίων από το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με σκοπό την εκμετάλλευση του «Ειδικού Προγράμματος Στεγών» της ΔΕΗ

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Αλεξανδρούπολης το νεοσύστατο Γραφείο Ενέργειας δια του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννη Φαλέκα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το «Ειδικό Πρόγραμμα Στεγών» της ΔΕΗ για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε δώματα και στέγες κτιρίων, κατέθεσε 17 ολοκληρωμένες μελέτες τοποθέτησης φωτοβολταικών συστημάτων έως 10kw σε στέγες αντίστοιχων σχολικών και δημοτικών κτιρίων του Καλλικρατικού Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πλήρη καταγραφή όλων των σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων, επιλέχτηκαν εκείνα που τηρούσαν τις απαραίτητες προυποθέσεις, για τα οποία εκπονήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιαίτερα σε σχολικές μονάδες, πέραν του οικονομικού οφέλους παίζει ταυτόχρονα σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα ΑΠΕ.

.