Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

20 συμβόλαια 600.000 ευρώ και νέες εγκαταστάσεις στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης από την ΣΕΚΕ

Υπέγραψε νέα εγγυημένα συμβόλαια με καπνοπαραγωγούς στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης

ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ;


20 νέα εγγυημένα συμβόλαια με καπνοπαραγωγούς στην περιοχή της Δ.Ε. Σταυρούπολης υπέγραψε η ΣΕΚΕ.

Πρόκειται για 20 συμβόλαια για καπνά Virginia, τα οποία αφορούν σε καλλιέργεια περίπου 1.000 στρεμμάτων που θα αποφέρει μικτό εισόδημα στην περιοχή, περίπου 600.000 ευρώ ετησίως. Τα συμβόλαια και οι εκτάσεις είναι σαφώς αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς η ΣΕΚΕ επιχειρεί μια σημαντική παρέμβαση στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Πάνος Ταρενίδης, η κίνηση αυτή έχει στόχευση για τη συγκεκριμένη περιοχή και αποτελεί σημαντική τόνωση για την τοπική οικονομία που διέρχεται μια δύσκολη περίοδο καθώς επιχειρείται μια σημαντική παρέμβαση από την εταιρία Οι άνθρωποι της ΣΕΚΕ προσμένουν παραγωγή τουλάχιστον 300 τόνων καπνού Virginia με τιμή περίπου 2 ευρώ το κιλό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι αποδόσεις μπορούν να είναι καλύτερες.


Επένδυση δημιουργίας εγκαταστάσεων

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Πάνος Ταρενίδης, η ΣΕΚΕ προχωρά στη δημιουργία εγκαταστάσεων στην ίδια περιοχή που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά για τους παραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα στον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο έχει κατατεθεί επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας για έγκριση και χρηματοδότηση, που αφορά στην κατασκευή φούρνων, 50 ξηραντηρίων και θερμοκηπίων.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται ότι στην περιοχή του Ιωνικού θα κατασκευαστούν θερμοκήπια που θα παράγουν φυτά για τους παραγωγούς με στόχο να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η ποιότητα των καπνών. Παράλληλα, τα καπνά μετά τη συλλογή τους θα περνούν από τις εγκαταστάσεις για ξήρανση και θα μετακινούνται για μεταποίηση στη ΣΕΚΕ

«Τα Virginia είναι μια καλή ποιότητα, με καλά χαρακτηριστικά, που ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη περιοχή» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/