Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Να αποδοκιμαστούν κείμενα, ερωτήσεις και πρακτικές του Στυλιανίδη

ΤΟ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ



                     ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ

Να αποδοκιμαστούν κείμενα, ερωτήσεις και πρακτικές του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τζανίδης με επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας – Σαπών, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή ΝΔ στο δήμο. Αναλυτικά η επιστολή: «Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών κατέθεσε ερώτηση στην βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, με αφορμή όπως επικαλείται τα όσα συμπέρανε από την συνάντησή του με την δημοτική αρχή τον Σαπών.


Ύστερα από αυτό ζητώ: Α. Από τον κ. δήμαρχο να δηλώσει εάν συμφωνεί με τα λεγόμενα του κ. Στυλιανίδη δηλαδή ότι από την συνεργασία μαζί του και με δημοτικούς συμβούλους «προέκυψε το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια εγκατέλειψε τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών» και φυσικά εάν συμφωνεί, με όλο το πνεύμα της ερώτησης που κατατέθηκε μετά την επίσκεψη. Β. Παρακαλώ το σώμα στην πρώτη συνεδρίαση να πάρει θέση, να εκφράσει την δυσαρέσκεια και την αντίθεσή του με το πνεύμα της ερώτησης του κ. Στυλιανίδη στα σημεία που: 1. Δείχνει προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου. 2. Επιδεικνύει πολιτική σκοπιμότητα αφού γνωρίζει ότι ο «Καλλικράτης» και ο νέος δήμος Μαρωνείας – Σαπών λειτουργούν μόνο έντεκα μήνες από την ημέρα της επίσκεψής του. 3. Αποδεικνύεται ότι λειτουργεί με επιλεκτική πολιτική μνήμη εφόσον αγνοεί ηθελημένα την περίοδο 2004 έως 2009 και τα 5,5 χρόνια που ήταν υπουργός ο ίδιος και κυβέρνηση η ΝΔ. 4. Δρα μικροπολιτικά κάνοντας ότι δεν γνωρίζει για τις εξελίξεις κάποιων έργων στον Δήμο μας. Ο τόπος μας έχει ομολογουμένως πολλά προβλήματα γι’ αυτό χρειάζεται ενότητα, συγκλίσεις και ευρύτερες συνεργασίες.

Κείμενα, ερωτήσεις και πρακτικές σαν και αυτές του κ. Στυλιανίδη δεν βοηθούν, ειδικά αυτή την περίοδο, σε αυτή την κατεύθυνση και τορπιλίζουν κάθε μορφή συναίνεσης, γι’ αυτό και ζητώ να αποδοκιμαστούν».

.