Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Διήμερο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Από σήμερα με
αφορμή το γεγονός
ότι το 2011 ήταν
πανευρωπαϊκό έτος
για τον Εθελοντισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί την 14η Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης στην ανοικτή εκδήλωση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου σε σύμπραξη με τις τοπικές Εθελοντικές Οργανώσεις, Συλλόγους και Σωματεία καθώς και την 15η Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκπρόσωποι των τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων θα εκθέτουν το έργο τους.

Οι ενεργοί πολίτες θέτουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», την συλλογική επιδίωξη, πέρα από την ιδιοτέλεια και το ατομικό συμφέρον.

Αυτούς ακριβώς έχει ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ιδανική κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής.

Με την ίδρυση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης δημιουργήσαμε ένα χώρο που θα στεγάσει τις ανησυχίες, το φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και την κοινωνική συμμετοχικότητα του κάθε πολίτη που επιθυμεί να οργανωθεί και να προσφέρει σε εθελοντική βάση.

Θεσμοθετείται «ομάδα εργασίας», η οποία θα οργανώνει και θα συντονίζει τους νέους εθελοντές που θα καταγράφονται, με σκοπό τη δημιουργία ενός διευρυμένου μητρώου εθελοντών σε μια μεγάλη βάση δεδομένων.

Στο link: http://www.alexpolis.gr θα βρείτε την Αίτηση Εθελοντή σε ηλεκτρονική μορφή http://www.alexpolis.gr/assets/aitisi_ethelontismou_2011.doc και αφού τη συμπληρώσετε μπορείτε να την αποστέλλετε στο ethelontismos@alexpolis.gr. Η αίτηση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα ώστε να σας δρομολογεί στις περιοχές των ενδιαφερόντων σας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου Εθελοντισμού θα μπορείτε, επίσης, να προμηθευτείτε έντυπες αιτήσεις στους τόπους των εκδηλώσεων (14 Δεκεμβρίου- Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και 15 Δεκ. στο Δημοτικό Θέατρο).

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες, την εκκλησία, τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία του Δήμου, που ήδη προσφέρουν εδώ και χρόνια ανεκτίμητο έργο εθελοντικά, τους μαθητές σχολείων, τους φοιτητές στις πανεπιστημιακές σχολές, τους διοικητικούς υπαλλήλους αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία, ο καθένας από το μετερίζι του με τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία του.

Τους θέλουμε όλους δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή, τόσο μακροπρόθεσμα, όσο και άμεσα, με αφετηρία την ανοικτή εκδήλωση που οργανώνουμε την 14η Δεκεμβρίου 18:30 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης για πρώτη γνωριμία και θεμελίωση της σχέσης Εθελοντή- Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σταθερή δομή προσφοράς στην ουσία και στο χρόνο.

«Ας πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας!» « Δεν περισσεύει κανείς!»

«Ας εμπνεύσουμε και ας ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εθελοντισμό!»

«Το μόνο που χρειάζεται το κακό για να θριαμβεύσει είναι να μη κάνουν τίποτε οι καλοί».



ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Υπεύθυνη: Καίτη Ευστρ. Μακρή

e-mail: ethelontismos@alexpolis.gr

Τηλ. 2551026977

ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

τηλ. 2551026298 Γεωργίου Καρτάλη 2, Τ.Κ.68100

.