Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Καταθέτουν μαζικά τις πινακίδες οι Ξανθιώτες!

«Το λυπηρό είναι ότι μιλάμε για νέα αυτοκίνητο, δύο και τριών χρόνων» υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του τμήματος αυτοκινήτων της ΔΟΥ

ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ;


Πάνω από 1.000 Ξανθιώτες, μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους στην Εφορία Ξάνθης, με τον υπεύθυνο του τμήματος αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. κο Βέρτη να εκτιμά πως μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί. «Μέχρι το τέλος του έτους θα σπάσουμε όλα τα ρεκόρ για την πόλη της Ξάνθης» σημειώνει ο ίδιος, για να προσθέσει πως «τις τελευταίες ημέρες έχουμε αθρόα αύξηση κατάθεσης πινακίδων στην υπηρεσία μας».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης οι καταθέσεις πινακίδων, στο σύνολό τους αφορούν οχήματα δύο και τριών ετών, καθώς και δίκυκλα οχήματα. «Το λυπηρό είναι ότι μιλάμε για νέα αυτοκίνητο, δύο και τριών χρόνων. Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τα πάντα δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν από το να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους» υπογραμμίζει ο κος Βέρτης συμπληρώνοντας παράλληλα πως «υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κατάθεση πινακίδων δικύκλων οχημάτων, χαμηλών κυβικών, με τα οποία οι πολίτες πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσα στην πόλη».

Οι οδηγοί αδυνατώντας να αποπληρώσουν τα τέλη θέτουν τα οχήματά τους σε ακινησία, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως εάν κάποιος επιθυμεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς να πάρει πίσω τις πινακίδες του και να θέσει σε κυκλοφορία το όχημά του θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των τελών. «Και 31 Δεκεμβρίου να έρθει κάποιος του 2012 θα πρέπει να πληρώσει όλα τα τέλη του 2012 για να πάρει πίσω τις πινακίδες του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Βέρτης.
 
 
Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/