Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σύλληψη δύο πακιστανών λαθροδιακινητών στην Ορεστιάδα

Με την σύλληψή τους απετράπη η είσοδος στη χώρα σε δεκατρείς περίπου μη νόμιμους μετανάστες, ενώ φόρεσαν χειροπέδες άλλοι δύο

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Συνελήφθησαν το Σάββατο (24-12-2011), το πρωί, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων-Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο Πακιστανοί, ηλικίας 20 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δύολαθρομετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Ερυθραίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, οι δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δύο λαθρομετανάστες.

Με την σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους 13 περίπου λαθρομετανάστες, που περίμεναν στην Τουρκία για να περάσουν στην Ελλάδα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας

.