Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Έφτασε στο Εφετείο Αθηνών ο ηγούμενος Εφραίμ

Πομπή έξι αυτοκινήτων τον συνόδευε, ενώ μάλλον θα διανυκτερεύσει στην ΓΑΔΑ και αύριο θα μεταφερθεί σε κελί στον Κορυδαλλό

    ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Στις οκτώμιση το βράδυ έφτασε η πομπή που συνοδεύει τον γέροντα Εφραίμ στο Εφετείο, προκειμένου να εμφανιστεί στον εισαγγελέα Εφετών. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στην Λουκάρεως είναι αρκετός, που με κεριά και συνθήματα συμπαραστέκονται στον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου.

Ο ηγούμενος, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιων της δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό, θα παραμείνει σήμερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και αύριο, θα μεταβεί στον Κορυδαλλό, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, εξαιτίας του βεβαρυμμένου της υγείας του.

Η πομπή των 6 οχημάτων μπήκε κατευθείαν μέσα στο παρκινγκ του εφετείου. Ο ηγούμενος Εφραίμ, βρισκόταν στο δεύτερο όχημα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, με διμοιρίες των ΜΑΤ. Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν και δημοσιογράφους και κόσμο να πλησιάσουν την πομπή των οχημάτων, δημιουργώντας μάλιστα ανθρώπινο τοίχος, σα να επρόκειτο για κοινό εγκληματία. Το συγκεντρωμένο πλήθος επευφημούσε καθ΄΄ολη την διάρκεια τον ηγούμενο, κρατώντας κεριά και ψάλλοντας ύμνους.

.