Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά, λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΜΑ 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Την ανάγκη συναίνεσης όλων, επισημαίνει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω της κρισιμότητας του νέου έτους, υπογραμμίζοντας πως «το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά».


«Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επισημαίνοντας ως ζητήματα «εθνικής επιβίωσης» την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας».

Χαρακτηρίζει σημαντικό βήμα την κυβέρνηση Παπαδήμου «που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο».

Ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι «το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή - με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους».


Σε απολογισμό του 2011 προχωρούν τα πολιτικά κόμματα ενόψει του νέου έτους, με τις απόψεις για τις προοπτικές της χώρας το 2012 να διίστανται.


«Ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση» τονίζει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πάντως πως το 2012 θα είναι επίσης «πολύ δύσκολη χρονιά». Ο κ. Παπαδήμος διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό χιλιάδων οικογενειών που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Τονίζει παράλληλα πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με αποφασιστικότητα την προσπάθεια, προκείμενου να μην πάνε χαμένες οι ως τώρα θυσίες και να παραμείνει η χώρα στο ευρω. Τέλος αναφέρει ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες.

«Τη χρονιά που πέρασε, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε ως χώρα και ως λαός, με επώδυνες θυσίες, να αποφύγουμε καταστάσεις που θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα και τους πολίτες... Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με πίστη στις δυνατότητες που έχουμε ως λαός και με αισιοδοξία για το μέλλον» αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγοριάς και ελπίδες για εύκολες λύσεις, γιατί-όπως αναφέρει-μπροστά της βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες.  «Το 2012 πρέπει να γίνει χρονιά που τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα εγκαταλείψουν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα και τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την ΕΕ».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης εκτιμά ότι το 2012 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, χρονιά δοκιμασίας συγκριτικά με το έτος που απέρχεται, λέγοντας πως ή θα βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα ή θα οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του τονίζει ότι το 2011 σημαδεύτηκε και από τους μεγαλειώδεις αγώνες των λαών σε όλη την Ευρώπη. Για το επόμενο έτος προβλέπει ότι το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική θα μεγαλώσει, ενώ εκτιμά ότι παράλληλα «θα γίνεται πιο ορατή η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής».

«Η ανάταξη της χώρας απαιτεί μία νέα μεγάλη ιδέα, ικανή να εμπνεύσει τους Έλληνες και να τους δώσει πίστη για το μέλλον με μία οικονομία παραγωγική, δυναμική, ανταγωνιστική και όχι πλέον κρατικοδίαιτη» αναφέρει στο μήνυμά της η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν ότι το 2012 πρέπει να είναι η χρονιά της επένδυσης στη διέξοδο από την κρίση. «Οι πράσινες απαντήσεις στην πολύπλευρη κρίση είναι παρούσες περισσότερο παρά ποτέ. Ο καιρός είναι ώριμος να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, γιατί πλέον είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι».

.