Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αγωνία για ζευγάρι πελαργών με τα μικρά τους στους Προσκυνητές

Ζητήθηκε η συνδρομή της ΔΕΗ από κατοίκους που ευαισθητοποιήθηκαν και την ειδοποίησαν


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






Πάνω από 20 χρόνια έχουν να φανούν πελαργοί στους Προσκυνητές της Μαρώνειας. Τις τελευταίες όμως 15 ημέρες έκαναν την εμφάνιση τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να χτίσουν με ευκολία τη φωλιά τους. Αυτό δήλωσε στο «Χ», η Δέσποινα Αρχοντίκη κάτοικος της περιοχής, η οποία είδε από κοντά την προσπάθεια δυο πελαργών να χτίσουν τη φωλιά τους, σε κολώνες της ΔΕΗ, όπως συνηθίζουν.

Οι πελαργοί μαζί με τα μικρά τους, έγιναν αντιληπτοί από την κ. Αρχοντίκη, η οποία μάλιστα βλέποντας την προσπάθεια τους, να χτίσουν φωλιά επικοινώνησε με τη ΔΕΗ. Το «ζευγάρι» πελαργών προσπάθησε να χτίσει φωλιά σε κολώνα της ΔΕΗ στο κέντρο του οικισμού, εκεί όπου υπάρχει μετασχηματιστής της επιχείρησης.

«Έχουν να φανούν πελαργοί στην περιοχή μας πάνω από 20 χρόνια και το χαρήκαμε. Πήρα την ΔΕΗ τηλέφωνο, τους είπα τι συμβαίνει για να μην κάνουν καμία ζημιά στο δίκτυο και δεύτερον να τα βοηθήσουν αν είναι εύκολο. Από εκεί μου απάντησαν ότι είναι ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους, όμως δεν προλάβαιναν λόγω του φόρτου εργασίας εξαιτίας των πολλών βλαβών και μου είπαν ότι αν μπορέσουν θα κάνουν κάτι για τους πελαργούς».

Οι μέρες πέρασαν και οι πελαργοί κατάφεραν με πολλές δυσκολίες να χτίσουν τελικά τη φωλιά τους, ενδεχομένως να γέννησαν και αυγά, εκτίμησε η κ. Αρχοντίκη. Όμως η ΔΕΗ επεφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη για τους πελαργούς. Λίγες ημέρες αργότερα κάτοικοι της περιοχής, είδαν την φωλιά εξαφανισμένη από το στύλο της ΔΕΗ, κάτι που έκαναν οι υπάλληλοι, σύμφωνα με την κ. Αρχοντίκη στην προσπάθεια τους, να επιδιορθώσουν μία βλάβη. «Δεν υπάρχει, πήγαν και την έριξαν.
Γι' αυτό ξεσηκωθήκαμε, πήγε η ΔΕΗ και την έριξε εντελώς. Η κόρη μου μένει ακριβώς μπροστά στο συγκεκριμένο στύλο, πήρε τηλέφωνο αναστατωμένη και μου είπε ότι ήρθαν και κρέμισαν τη φωλιά των πελαργών.

Πήρα τηλέφωνο αγανακτισμένη την υπηρεσία και τους ρώτησα γιατί συνέβη αυτό και μου απάντησαν ότι είχαν πάρα πολύ δουλειά και υπήρχε βλάβη». Μετά από την ατυχία τους, οι πελαργοί προσπαθούν και πάλι να χτίσουν φωλιά στους Προσκυνητές, και οι ήδη οι κάτοικοι, τους παρακολουθούν να πηγαινοέρχονται, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα είναι πιο τυχεροί.

Εντυπωσιάζει πάντως το ενδιαφέρον των απλών πολιτών και η αγάπη τους για τα ζωντανά.