Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τα «βρήκαν» οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση στην "Ροδόπη"

Συμβιβαστική λύση βρέθηκε στη Γαλακτοβιομηχανία της Ξάνθης, με τους πρώτους να υπογράφουν την επιχειρησιακή σύμβαση και τη διοίκηση να διαλύει την ένωση αντιπροσώπων που είχε συσταθεί

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Συμβιβαστική λύση βρέθηκε ανάμεσα στους εργαζόμενους στη Γαλακτοβιομηχανία Ροδόπης και στη διοίκηση αυτής, με τους μεν πρώτους να υπογράφουν την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας και τη δε διοίκηση να προχωράει στην αποσύνθεση της ένωσης αντιπροσώπων που είχε συσταθεί.

Πριν από μερικές εβδομάδες η διοίκηση προχώρησε στη σύσταση ένωσης εκπροσώπων, η οποία ανέλαβε να συνάψει την επιχειρησιακή σύμβαση, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τότε τη διοίκηση ότι επιχειρεί να προσπεράσει το υπάρχον σωματείο εργαζομένων. Τότε μάλιστα υπήρξαν και 4 απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να ενταχθούν στην εν λόγω ένωση. Λίγο αργότερα οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της ένωσης αντιπροσώπων στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Η πρόσφατη επίσκεψη του ιδιοκτήτη της εταιρίας ωστόσο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Ξάνθη άλλαξε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί, με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στη Ροδόπη, κ. Νίκο Κιατίπη, να κάνει λόγο για «εργασιακή ειρήνη πλέον στη γαλακτοβιομηχανία». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος «η διοίκηση έκανε ένα βήμα πίσω, βρέθηκε συμβιβαστική λύση, διαλύοντας την ένωση εκπροσώπων».. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως οι εργαζόμενοι από την αρχή έχουν διαμηνύσει πως δεν είναι αντίθετοι στην υπογραφή της σύμβασης, και των περικοπών στους μισθούς τους, αλλά στον τρόπο με τον οποίο αρχικά αυτή είχε δρομολογηθεί.

«Υπογράψαμε όλοι την επιχειρησιακή σύμβαση και δεχτήκαμε τη μείωση των απολαβών μας κατά 10%» επισημαίνει ο κος Κιατίπης, ενώ καταλήγει πως «υπήρξαν τέσσερεις απολύσεις συναδέλφων, όταν ξέσπασε η κόντρα με τη διοίκηση, αλλά απ’ ότι γνωρίζω η διοίκηση τους ζήτησε να επιστρέψουν πίσω, αλλά αυτοί για προσωπικούς τους λόγους αρνήθηκαν».

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι με τις τελευταίες εξελίξεις εξασφαλίζονται τα εργασιακά τους κεκτημένα όλων αυτών των χρόνων και μένει πλέον να αποδειχτεί αυτό και στην πράξη.


Πηγή:  http://www.akritasmedia.gr/