Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Σύντομα οι προκηρύξεις των ΟΤΑ για την Κοινωφελή Εργασία στην Θράκη


Μέσα στo μήνα  αναμένεται να ολοκληρωθούν στους ΟΤΑ και τα ιδρύματα της Θράκης οι προκηρύξεις των θέσεων της κοινοφελούς εργασίας

         ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;

Μέσα στις επόμενες 10 μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν στους ΟΤΑ και τα ιδρύματα της Θράκης  οι προκηρύξεις των θέσεων της κοινοφελούς εργασίας.

Ήδη οι υπηρεσίες τους είναι στη διαδικασία σύνταξης των σχετικών προκηρύξεων , που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ που έχει αναλάβει την ευθύνη της επιλογής. Από την αρμόδια δικαστική επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ έχουν εγκριθεί ήδη οι πρώτες 26.000 θέσεις, από τις οποίες οι 8.170 αφορούν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (που θα προηγηθεί της υπόλοιπης χώρας) και οι 1.500 την περιοχή της Ξάνθης, όπως υπενθυμίζει το Xanthipress.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας. Ειδικότερα προβλέπονται διαφορετικές κατηγορίες ανέργων: Μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι έως 30 ετών, επιστήμονες και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μετά την οριστική επικύρωση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν για 5 μήνες μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

.