Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αεροπορικό θέαμα στην Καβάλα από αύριο ως τις 24 Ιουνίου

Το Kavala Air Show είναι ο νέος διεθνής αεροπορικός θεσμός που στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών


       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Ενα νέο διεθνή αεροπορικό θεσμό που στοχεύει να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός μοχλός για την τουριστική προβολή και την προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, δημιούργησαν οι τοπικοί παράγοντες.

Το αεροπορικό θέαμα που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Καβάλα στις 22 και 23 Ιουνίου και στη Θάσο και την Κεραμωτή στις 24 του μήνα, έχει σύνθημα «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά». Τον Ιούνιο του 2011, χάρη στο Kavala Air Show ο ουρανός πάνω από το λιμάνι της αμφιθεατρικής πόλης γέμισε για δύο ώρες με αεροπλάνα και υδροπλάνα, με δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Περισσότεροι από 20 χιλιάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην κύρια παραλιακή ζώνη της πόλης που ξεπερνά τα 3,5 χλμ., πέρα από τους υπόλοιπους κατοίκους που παρακολούθησαν την επίδειξη.

Το αεροπορικό γεγονός διοργανώθηκε από τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο Δήμος της Καβάλας, το Επιμελητήριο, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, οι ξενοδόχοι αλλά και όλοι οι τοπικοί φορείς μαζί με την Hellas Aircraft Owner Pilot Association (ΑΟΡΑ) και το αεροπορικό κολέγιο Egnatia Aviation Α.Ε., ενθουσιάζοντας το κοινό και δημιουργώντας την ανάγκη επανάληψης και περισσότερων συμμετοχών.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει η ελληνική και η διεθνής αεροπορική κοινότητα, ενώ υπάρχουν επαγγελματικές συμμετοχές αεροπορικών ομάδων και εταιρειών και πλήθος ιδιωτικών αεροπλάνων και υδροπλάνων θα φέρουν τους επιβάτες τους στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εφέτος θα συμμετέχουν και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με εναέρια, επίγεια και πλωτά μέσα και μονάδες επιφανείας, καθώς και στα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων Αεροπόρων στον Πρίνο Θάσου.

Το πρόγραμμα των επιδείξεων σχεδιάζεται να ξεπεράσει σημαντικά αυτό του 2011, το οποίο διήρκησε δύο ώρες, περιλαμβάνοντας 17 εναέρια μέσα (αεροπλάνα, υδροπλάνα, αερόστατο και φωτεινά μπαλόνια) γενικής αεροπορίας όλων των κατηγοριών, που πραγματοποίησαν ακροβατικά στον αέρα με καπνούς και πυροτεχνήματα και υδροπλάνα να προσθαλασσώνονται μέσα στο λιμάνι.

Η διοργάνωση έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον σε χιλιάδες επισκέπτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ιδιαίτερα τις Βαλκανικές χώρες που κλείνουν κατάλυμα στην Καβάλα για τις ημέρες του αεροπορικού γεγονότος. Πληροφορίες για το Kavala Air Show υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.kavala-airshow.com/ και για τη διαμονή στην Καβάλα www.kavala-hotels.gr