Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι τελευταίες πληροφορίες για την σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά

Από τις μέχρι τώρα διαρροές, δεν αναφέρονται πουθενά οι Στυλιανίδης, Γεροντόπουλος, Κοντός και Δερμεντζόπουλος αλλά παίζει δυνατά ο πρώην περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης
      ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ




Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η νέα κυβέρνηση θα είναι ολιγομελής (περιλαμβάνει 16 υπουργούς και 12 υφυπουργούς), θα περιλαμβάνει αρκετούς τεχνοκράτες, ενώ αναμένεται να επανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Βουλής και τον Βασίλη Ράπανο να αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, με υφυπουργούς τον Γιώργο Ζανιά και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Ζανιάς θα έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ο κ. Ζανιάς είχε στις 19.00 συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Κουβέλη και τον κ. Ράπανο καθώς την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται επίσης να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας. Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει κατά πληροφορίες ο Αντώνης Μανιτάκης ή αναλάμβάνει εκ νέου ο Τάσος Γιαννίτσης.Το όνομά του κ. Μανιτάκη ακούγεται και για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης με υφυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα. Αν παραμείνει υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Στουρνάρας, τότε ο κ. Χατζηδάκης οδεύει προς το υπουργείο Υποδομών.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Μάριου Σαλμά και του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Τζαβάρα και του Νίκου Δένδια.

Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνη Μανιτάκη ή του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας ακούγεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικιλίας και του υπουργείου Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να παραμένει ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Mανώλης Κεφαλογιάννης ή ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.


.