Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έζησε την πρόκριση της εθνικής στο Euro ο Θόδωρος Σαββάκης

Ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού πήγε Πολωνία παρέα με τον γιο του και μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την ομάδα μας που έπαιξε με την ψυχή της


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ










Έζησε μεγαλειώδεις στιγμές στην Πολωνία όπου η Εθνική Ελλάδας έκανε και πάλι το θαύμα της! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τρίτο και κρισιμότερο παιχνίδι για τον α' όμιλο του Euro επικράτησε 1-0 της Ρωσίας με γκολ του Γιώργου Καραγκούνη και προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση. Η Εθνική μας τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Τσεχία (νίκησε στο άλλο ματς την Πολωνία 1-0) και θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του β' ομίλου (πιθανότατα τη Γερμανία) την Παρασκευή 22/6 στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού Θεόδωρος Σαββάκης βρέθηκε εκεί με τον γιο του Σταύρο, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη και μας μεταφέρει το κλίμα που έζησε με τους 3.000 Έλληνες φιλάθλους, τους 30.000 Ρώσους και τους 20.000 Πολωνούς σ΄ ένα ομολογουμένως από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα.


«Υπήρχε μια πίστη στην ομάδα μας ότι θα τα καταφέρουμε και πιο μπροστά σε συνομιλίες με τους ποδοσφαιριστές που είχα με τον Βασίλη Ρωσίδη, τον Σηφάκη είδα ότι τα παιδιά ήταν σε εξαιρετικά καλή κατάσταση τουλάχιστον ψυχολογικά έτσι φαινόντουσαν και το απέδειξαν στο γήπεδο. Εμείς από την πλευρά μας συμπεριφερθήκαμε σαν φίλαθλοι, σαν οπαδοί περισσότερο φωνάξαμε, το διαιτητή, τον προπονητή, τους παίχτες, όπως κάνουμε στις δικές μας ομάδες..
Τελικά το αποτέλεσμα ήταν αυτό που μέτρησε. Πήραμε μια πολύ σπουδαία πρόκριση και τώρα με την Γερμανία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί εδώ είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι. Κάθε επόμενο και πιο δύσκολο, κάθε προηγούμενο – επειδή έχει περάσει μας φαίνεται εύκολο και βατό.


Τώρα επέστρεψαν οι περισσότεροι λόγω εκλογών και δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι εκεί στους αγώνες…
-Θα πάει αρκετός κόσμος. Πάντως δεν είναι όπως το 2004 που είχαν την τύχη να πάω, όπου κατά κύματα έφευγαν οι Έλληνες με τσάρτερ από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για την Πορτογαλία. Τώρα είναι πολύ συγκρατημένα τα πράγματα και αυτοί που ήταν εκεί ήταν το σκεφτόταν αν θα ξαναπήγαιναν για δεύτερη φορά, παρόλο που προκριθήκαμε.

Οι φίλαθλοι και γενικότερα στους αγώνες είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα παράγοντας εμψύχωσης των παιχτών…
-Σε εθνικό επίπεδο νομίζω ότι η ψυχή είναι που μετράει περισσότερο και το πόσο αγαπάει και τιμάει την φανέλα του ο ποδοσφαιριστής. Να σας πω ένα περιστατικό, πηγαίνω σε ένα μαγαζί για φαγητό και μπαίνουν τρείς ντυμένοι και αυτοί με στολές εθνικής ομάδας, δύο παιδιά και ένας πατέρας. Καλημέρα είπε ο ένας, καλημέρα ο άλλος, με ρωτάνε από πού είστε, λέω Κομοτηνή και λέει αμέσως στο γιο του «Πανθρακικός». Ο γιος του δεν μιλούσε καν ελληνικά, ήταν από το Σικάγο ομογενείς, οι οποίοι ήταν 10 μέρες και ταξίδευαν να έρθουν να δουν την Εθνική Ελλάδος αυτά τα παιχνίδια, τις 15 μέρες. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, μου είπε παρακολουθώ τον Πανθρακικό, την Κομοτηνή την ξέρω μέσα από τον Πανθρακικό και η καταγωγή του είναι από την Τρίπολη. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και μας φέρνει πολύ κοντά ανά τον κόσμο» θα πει ο κ. Σαββάκη.


Στην Πολωνία βρέθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, εξ ου και η φωτογραφία μαζί του με πολλούς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου δοκίμασε πολωνικά φαγητά, τις φημισμένες μπύρες, ξενάγησε το γιο του στις όμορφες γειτονιές με τα παραδοσιακά κτήρια, και γεύθηκαν μοναδικές εμπειρίες από το Euro.
Όταν του ζητάμε ένα σχόλιο για τον Πανθρακικό ο κ. Σαββάκης θα πει αμέσως “Εμείς σαν Πανθρακικός είμαστε η ομάδα που διακρίθηκε στο fair play δύο χρονιές στην Football League, την μια χρονιά πήραμε την πρώτη θέση και την άλλη χρονιά την δεύτερη θέση. Η κουλτούρα που έχουμε σαν Κομοτηναίοι, σαν Θρακιώτες, σαν Πανθρακικοί, νομίζω ότι είναι κάτι που έχει αναγνωριστεί από όλους στην Ελλάδα και το εισπράττουμε και εμείς κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, η ομάδα μας τυγχάνει τεράστιας συμπάθειας και αγάπης, όπως και οι άνθρωποι την εκπροσωπούν παντού”.