Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη φορέων για την πυρασφάλεια στην Ξάνθη

Συντονιστικό όργανο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συγκλήθηκε το μεσημέρι για την θερινή αντιπυρρική περίοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Σύντονιστικό Όργανο στο Επίπεδο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συγκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης για την θερινή αντιπυρρική περίοδο που είναι σε εξέλιξη.



Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης και συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Δ. Κοκολλάκης καθώς και ο υπεύθυνος του Τμήματος Π.Π. ΠΕ Ξάνθη Κ. Καφούτης.


Στη σύσκεψη παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες της ΠΕ Ξάνθης, οι 4 Αντιδήμαρχιο Πολιτικής Προστασίας των Δήμων εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού, το Δσαρχείο και η Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, το Δ’ΣΣ, οι αρμόδιες διευθύνσεις της ΠΕ Ξάνθης, οι ΔΕΥΑΞ- ΔΕΥΑΑ και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ, η Μητρόπολη και η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αβδήρων καθώς και οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πυροπροστασίας.


Δόθηκαν λύση και ελέγχθηκε η ετοιμότητα
Σύμφωνα με το Φώτη Καραλίδη, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δίνει τη δυνατότητα για την ύπαρξη προσωπικού απαραίτητου για την πυρασφάλεια, ενώ τα προβλήματα μεταφορικών μέσων και καυσίμων που αντιμετωπίζουν διάφοροι φορείς, θα καλυφθούν από όχημα και δαπάνη καυσίμων της Π.Ε. Ξάνθης, αφού δεν δόθηκε λύση κεντρικά.


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, οι ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν για την αντιπυρρική περίοδο που είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα ελέγχθηκε η ετοιμότητα όλων σε επίπεδο υπηρεσιών, όπως οι κρουνοί του περιαστικού άλσους της Ξάνθης, αλλά και οι απαραίτητες εργασίες από δομικά μηχανήματα. Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν τα κενά που υπάρχουν αλλά και η συνεργασία που πρέπει να προκύψει ανάμεσα στους φορείς.



Συντονισμός, υδροφόρες, φύλαξη
Προβλήματα εντοπίζονται με τις υδροφόρες και την επιφυλακή τους, που καλύπτεται αλλά και από οχήματα άμεσης επέμβασης που χρειάζονται. Όπως σημείωσε ο Φώτης Καραλίδης, η ΠΕ έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό για την αγορά 3 ευκίνητων πυροσβεστικών οχημάτων, από τα οποία τα 2 θα κάνουν επιφυλακή στο περιαστικό δάσος και 1 στο Δήμο Μύκης, ικανοποιόντας σχετικό αίτημα του ορεινού Δήμου.



Από την πλευρά της ΤΗΛΕΘΡΑ τέθηκε το θέμα των προβλημάτων που προκύπτουν με το χρόνο που μπορούν να διαθέσουν εθελοντές για τη διαρκή φύλαξη σημείων του περιαστικού ή της άμεσης επιφυλακής με δυνατότητα επέμβασης.





Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/