Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Η Ξανθιώτισσα εικαστικός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η Φιφή Χατζηστόικου θα παρουσιάσει πίνακες ζωγραφικής της που ως θεματολογία έχουν την Ελλάδα και καθρέπτες με ξυλόγλυπτες κορνίζες διακοσμημένες με όστρακα που αποπνέουν άρωμα Αιγαίου
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣΟ Σύνδεσμος Φιλίας των Εθνών σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης και υπό την αιγίδα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, διοργανώνουν το 10ο Διεθνές Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ με θέμα: «Λαϊκή Τέχνη και Πολιτισμός των Λαών», όπου θα συμμετέχουν 20 Πρεσβείες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στην πλατεία Νέας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης Αττικής...


H Ξανθιώτισσα εικαστικός - ζωγράφος Φιφή Χατζηστόικου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές αυτό Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ.

Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει πίνακες ζωγραφικής της που ως θεματολογία έχουν την Ελλάδα και καθρέπτες με ξυλόγλυπτες κορνίζες διακοσμημένες με όστρακα που αποπνέουν άρωμα Αιγαίου.

Η Σοφία (Φιφή) Χατζηστόικου γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1970 όπου και διαμένει ως σήμερα.

Από πολύ μικρή ηλικία υπήρξε έκδηλο το ενδιαφέρον και η ενασχόλησή της με τα εικαστικά και ειδικά με την ζωγραφική. Αναφορά στην τέχνη της και στις δημιουργίες της έχει γίνει σε έντυπο τύπο ανά την Ελλάδα καθώς και σε πολλές διαδικτυακές γκαλερί ανά τον κόσμο. Είναι μέλος του ομίλου UNESCO Ελλάδος ο οποίος και δημοσίευσε έργο της στο ημερολόγιο του 2010. Έχει ασχοληθεί ενεργά στο παρελθόν με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

- Δραστηριοποιήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
- Ιδρυτικό στέλεχος και αρχηγός των ΜΑΖΟΡΕΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ.
- Μέλος στην παγκόσμια οργάνωση ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.
- Μέλος στον Διεθνή Οργανισμό ACTION AID, υποστηρίζοντας τον θεσμό της αναδοχής παιδιών από τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
- Μέλος στα Premio Internazionale "Giuseppe Sciacca" (Διεθνή Βραβεία "Giuseppe Sciacca") και Associazione Internazionale "Uomo e Società" (Διεθνή Ένωση «Άνθρωπος και Κοινωνία").
- Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Η Φιφή Χατζηστόικου ζωγραφίζει από πολύ μικρή. Αρχικά πάνω σε πέτρες, σε πιάτα και σε βάζα με σμάλτο. Αργότερα σε ρούχα και σε υφάσματα έως ότου κατέληξε, σε μεγαλύτερη πλέον ηλικία, στον καμβά. Χρησιμοποιεί λάδια και ακρυλικά, ενίοτε και παστέλ.

Εκτός από την ζωγραφική διακοσμεί ξυλόγλυπτες κορνίζες για καθρέφτες, με στολίδια της θάλασσας. Όστρακα, βότσαλα, άμμος, ξύλα. Όλα αυτά τα δώρα του Αιγαίου παντρεύονται αρμονικά μεταξύ τους. Τα συλλέγει και τα επεξεργάζεται πριν τα ενσωματώσει στο ξύλο της κορνίζας. Επίπονη και κοπιαστική ασχολία όμως το τελικό αποτέλεσμα κρεμασμένο στον τοίχο την ανταμείβει.

Το εργαστήριο της βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή των Αρχαίων Αβδήρων, πατρίδα του Δημόκριτου, 15 μόλις λεπτά από την Ξάνθη. Η αύρα και η ενέργεια που εκπέμπει η περιοχή κάνει ακόμη πιο μαγική την ενασχόληση της αυτή.

Η πρώτη της έκθεση «ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ» έλαβε χώρα στο φουαγιέ του κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΑ το 2005, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης» του Δήμου Ξάνθης.

Η δεύτερη της έκθεση έλαβε χώρα στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου) το 2010, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2010» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Η επόμενη έκθεσή της με τίτλο «ΤΕΧΝΗ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ» έλαβε χώρα στο οινοποιείο "Κτήμα Βουρβουκέλη" στα Άβδηρα Ξάνθης τον Μάιο του 2011, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ανοιχτές Πόρτες".

Έχει δεχθεί πρόσκληση να εκθέσει στο «Μοναστήρι του Καρόλου» στα Χανιά Κρήτης, όπως
επίσης και να συμμετάσχει στην «BIENNALE MEDITERANEO» στην Ιταλία, με θέμα την Ειρήνη.Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.gr/