Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Από τα ταμειακά διαθέσιμα χρηματοδοτήθηκε το Sprider Stores Ξάνθης

Διπλασιασμό των ζημιών του παρουσίασε ο όμιλος στο πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβαρυνόμενος και από το κόστος τερματισμού της λειτουργίας πέντε καταστημάτων του, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Κομοτηνής
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Διπλασιασμό των ζημιών του παρουσίασε ο όμιλος Sprider Stores στο πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβαρυνόμενος και από το κόστος τερματισμού της λειτουργίας πέντε καταστημάτων του - ανάμεσα στα οποία και εκείνο της Κομοτηνής.

Ειδικότερα, οι ζημίες μετά φόρους άγγιξαν τα 18,64 εκατ. ευρώ το φετινό τρίμηνο, από 9,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι ζημίες σε επίπεδο EBIT ανήλθαν σε 9,88 εκατ. ευρώ έναντι 4,52 εκατ. ευρώ πέρυσι.

 Υποχώρηση κατά 18,7% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Sprider Stores το πρώτο τρίμηνο, διαμορφούμενος σε 117,42 εκατ. ευρώ φέτος από 144,43 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ σε θετικό έδαφος παρέμειναν τα ταμειακά διαθέσιμα, ύψους 5,40 εκατ. ευρώ, στο τέλος του Μαρτίου, χρηματοδοτώντας επί της ουσίας τις επενδύσεις ύψους 6,75 εκατ. ευρώ της χρήσης 2011, για το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων, στην Ξάνθη και στην Οραντέα της Ρουμανίας.

Η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να πιστοποιηθεί το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις της στις 13 Φεβρουαρίου 2012, καταστρέφοντας εμπορεύματα και εξοπλισμό, ενώ αναμένεται η καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων σύντομα.

.