Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

16.000 ευρώ από τη Philip Morris στον δήμο Ξάνθης, για έναν δρόμο!

70.000 ευρώ το κόστος των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης

456 προσελήφθησαν ταυτόχρονα στον δήμο, υπερκαλύπτονται οι ανάγκες σε προσωπικό...

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Κατά πλειοψηφία και με αντιρρήσεις-λευκά από πλευράς αντιπολίτευσης εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης η πρόθεση της εταιρίας Philip Morris να προσφέρει με τη μορφή της δωρεάς το ποσό των 16.000 ευρώ στον δήμο Ξάνθης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης, η εταιρία με δική της πρωτοβουλία εξέφρασε τη πρόθεσή της να δωρίσει το ποσό των 16.000 ευρώ στον δήμο με την προϋπόθεση ότι αυτά θα διατεθούν για τη δημιουργία δρόμου σε ορεινό οικισμό του δήμου Ξάνθης. Ωστόσο, από τη μεριά της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν έντονες αμφιβολίες για το εάν πρέπει η δημοτική αρχή να αποδεχτεί την δωρεά, λόγω του ανταγωνιστικού χαρακτήρα της λειτουργίας της εν λόγω πολυεθνικής εταιρίας απέναντι στη πολύπαθη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ.

70.000 ευρώ για τις Γιορτές!
Σε 70.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που προϋπολόγισε ο δήμος Ξάνθης για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης, το πρόγραμμά των οποίων μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πλήρως γνωστό.

«Συνωστισμός» στον δήμο Ξάνθης…
Σε 456 ανέρχονται οι επιτυχόντες του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Ξάνθης, οι οποίοι προσελήφθησαν ταυτόχρονα στον δήμο και όχι σε βάθος 15μήνων όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Αποτέλεσμα της ως άνω απόφασης του Υπουργείου Εργασίας είναι το γεγονός πως πολλοί από τους επιτυχόντες συνωστίζονται στις υπηρεσίες του δήμου, καθώς σε πολλές των περιπτώσεων υπερκαλύπτονται οι ανάγκες για προσωπικό των υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αντικείμενο εργασίας για τους επιτυχόντες, κάτι που επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. 


Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/