Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο Ελληνικός Στρατός έτοιμος για όλα: Νέα άσκηση διάβασης του Έβρου

Πραγματοποίησε από το 4ο Σώμα Στρατού στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην νότια περιοχή και προέβλεπε διάβαση του ποταμού και προέλαση στην κοιλάδα ανατολικά της Αλεξ/πολης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






Νέα άσκηση διάβασης του Έβρου πραγματοποίησε το 4ο Σώμα Στρατού στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην νότια περιοχή του ποταμού. Η τακτική άσκηση προέβλεπε διάβαση του ποταμού και προέλαση προς ανατολάς στην κοιλάδα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο σεναρίου αντεπίθεσης των ελληνικών δυνάμεων μετά την απόκρουση τουρκικής εισβολής.
Image
Image
Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο λίγες εβδομάδες από την άσκηση διάβασης υδάτινου κωλύματος στον Άρδα ποταμό από μονάδες στην περιοχή ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο βόρειο Έβρο και για μία ακόμη φορά το 4ο Σώμα Στρατού αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκεται, με μία νέα άσκηση των μονάδων του στο Κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.
Image
Image
Από το ένα στο άλλο άκρο των ελληνοτουρκικών συνόρων οι μονάδες του 4ου Σώματος Στρατού ασκούνται σε εβδομαδιαία βάση θα μπορούσε κανείς να πεί δοκιμάζοντας τις τεχνικές διάβασης υδάτινων κωλυμάτων αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνικός Στρατός προετοιμάζεται για όλα τα επιχειρησιακά σενάρια.
Image
Στην άσκηση οι μονάδες δοκίμασαν τις δυνατότητες ταχείας διεκπεραίωσης οχημάτων, την ανάπτυξη πεζοπόρων τμημάτων με λέμβους και την διάβαση του ποταμού με οχήματα Μ113 τα οποία αξιοποίησαν τις δυνατότητες πλεύσης τους. Η άσκηση περιελάμβανε την διεκπεραίωση στην ανατολική όχθη του ποταμού μονάδων αναγνώρισης οι οποίες προηγούνται των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών.
Image
Image
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες της ημέρας την κάλυψη παραπετάσματος καπνού, ενώ μέρος αυτής πραγματοποιήθηκε και την νύχτα προσδίδοντας ένα πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα στην άσκηση αυξάνοντας το ποσοστό δυσκολίας.


Πηγή:  http://www.defencenet.gr/