Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δεν μας έφταναν οι Καναδοί, μας έρχονται και οι Αυστραλοί για το χρυσάφι της Θράκης

Ενδιαφέρον των... Καγκουρό για την επένδυση χρυσού στη Θράκη εξέφρασε η πρέσβειρά τους στην Αθήνα προς τον υπουργό Ανάπτυξης


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Το ενδιαφέρον Αυστραλών επιχειρηματιών για την υλοποίηση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, δήλωσε η πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα Jenny Bloomfield κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας του παράλληλα την ταχεία προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών από τα συναρμόδια υπουργεία.


Παράλληλα, η κ. Bloomfield ζήτησε την ενεργοποίηση του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών, την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την υποστήριξη της προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το Συμβούλιο θα έχει έδρα στην Αθήνα και παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Πάντως σε ό,τι αφορά την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωμοδότησε υπέρ της «Μεταλλευτικής Θράκης» δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η επένδυση στις Σάπες Ροδόπης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του υπουργείου: «Γνωμοδοτούµε θετικά, ύστερα από τη διαδικασία της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης (ΠΠΕΑ), για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: Μεταλλευτικό Έργο Χρυσού στην περιοχή των Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα µε την Προµελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύουν τη γνωμοδότηση».


Πηγή:     http://www.xanthipress.gr/