Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τον κολλητό του θέλει για γενικό γραμματέα στο υπ. Εσωτερικών ο Στυλιανίδης

Αποκαλύπτει το όνομα και όλο το παρασκήνιο το σημερινό "Πρώτο Θέμα", την ίδια στιγμή που στο "Βήμα" επισημαίνεται ότι ο Σαμαράς έχει ζητήσει... αξιοκρατία

  ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Στον υπουργό Επικρατείας και πρώην περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Δημήτρη Σταμάτη έχει ανατεθεί το έργο της τελικής επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν τις θέσεις των γενικών γραμματέων στα διάφορα υπουργεία. Αυτό αναφέρει ο σημερινό Πρώτο Θέμα στο ρεπορτάζ του Γιάννη Κουρτάκη στην σελίδα 13 και αναφέρει και ονόματα.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Παντελή Σκλιά, Κώστα Ναούμη ενώ δυνατά παίζει και ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος. Αναφέρονται και άλλα ονόματα προς αξιοποίηση και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και αυτό του Παναγιώτη Καρβελά, που αναφέρεται σε παρένθεση ότι "ακούγεται έντονα για γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών".

Ποιος είναι ο Καρβελάς; Ο "κολλητός" που είχε ως διευθυντή Γραφείου Τύπου ο Στυλιανίδης στις προηγούμενες κυβερνητικές του θητείες και ως υφυπουργός Εξωτερικών και ως υπουργός Παιδείας και ως υπουργός Μεταφορών. Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής μάλιστα, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί και τώρα προφανώς επιδιώκει έναν καλό μισθό από το Δημόσιο.


Γράφει όμως ως προς αυτό το θέμα ο σημερινός "Βηματοδότης", στο κυριακάτικο "Βήμα":

Με φορτηγό καταφθάνουν αυτές τις ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου τα βιογραφικά σημειώματα των στελεχών της ΝΔ που επιδιώκουν μια θέση (κι έναν μισθό) στην κρατική μηχανή. Μου λένε πάντως ότι από την πρώτη ανάγνωσή τους, ένα στα τρία πετιέται αμέσως στον κάλαθο των αχρήστων. Διότι αρκεί μια απλή ανάγνωση της πορείας ορισμένων υποψηφίων διοικητών για να αντιληφθεί ο καθένας ότι ορισμένοι θέλουν να συνεχίσουν να πλουτίζουν σε βάρος του κράτους.

Αυτή όμως είναι και η πρώτη εντολή που έχει δώσει ο Αντ. Σαμαράς στους κκ. Κ. Μπούρα και Δ. Σταμάτη οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της διαλογής των βιογραφικών: «Αν δεν είναι κρυστάλλινο πετιέται αμέσως». Κι έτσι ένα φορτηγό με βιογραφικά φθάνει στο Μαξίμου, αλλά την ίδια ώρα ένα άλλο φορτηγό με βιογραφικά κατευθύνεται προς την ανακύκλωση. Ελπίζω η αυστηρότητα να διατηρηθεί γιατί θυμίζω ότι και άλλες κυβερνήσεις ξεκίνησαν «αυστηρά», αλλά στο τέλος βυθίστηκαν στα σκάνδαλα. 


Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τις επιλογές. Και μετά θα κρίνουμε...