Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΙΧ κατέληξε σε σπίτι μετά από σοβαρό τροχαίο στην Ξάνθη

Σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην διασταύρωση της οδού Βουλγαροκτόνου με την Δώδεκα Αποστόλων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ







Ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.30 της Τετάρτης στη διασταύρωση της οδού Βουλγαροκτόνου με την 12 Αποστόλων .


Όχημα που κινείτο στην οδό 12 Αποστόλων δεν σταμάτησε έγκαιρα στο γνωστό STOP με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα που περνούσε από την οδό Βουλγαροκτόνου . Μετά τη σύγκρουση ο οδηγός του κίντρου punto επί της Βουλγαροκτόνου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των δύο δρόμων. Aξιοσημείωτο το γεγονός ότι "κατάπιε" και τον καθρέφτη που βρίσκεται για να βελτιώνει την ορατότητα των οδηγών !


Τα δύο οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μόνο με την επέμβαση οδικής βοήθειας έγινε εφικτό να βγουν από το δρόμο, περίπου 45 λεπτά μετά τη σύγκρουση. Τραυματισμοί δεν υπήρξαν μεταξύ των οδηγών και των επιβαινόντων ενώ άμεσω επενέβη η Τροχαία Ξάνθης και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.


Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι
Τα ατυχήματα είναι μόνιμη κατάσταση πλέον στην περιοχή και το πρόβλημα έχει επισημανθεί και στο παρελθόν μέσα από το XanthiPress.gr Oι κάτοικοι δηλώνουν εξοργισμένοι αφού κινδυνεύουν κινούμενοι ως πεζοί στο συγκεκριμένο δρόμο ανά πάσα στιγμή. Ζητούν άμεση λύση και μέσω του XanthiPress.gr προαναγγέλουν΄οτι θα αποκλείσουν το δρόμο αν δεν ληφθούν μέτρα.


Σχόλιο XanthiPress.gr
H «ζημιά» έχει γίνει ήδη στο συγκεκριμένο δρόμο από το πρώτο λάθος. Αλλαγές προτεραιότητας σε απόκεντρους δρόμους πυκνοκατοικημένων περιοχών, με μηδενική ορατότητα, μετά από πολλές δεκαετίες συνήθειας των οδηγών, προκαλούν πάντα σοβαρά τροχαία ατυχήματα με μαθηματική ακρίβεια. Επιστροφή στις παλιές ρυθμίσεις θα σήμαινε νέα ατυχήματα από διαφορετικά λάθη των οδηγών.



Μοιάζει σαν κακόγουστο σενάριο αλλά μόνο μετά από αρκετά ατυχήματα, τραυματισμούς, και ανεπανόρθωτες βλάβες, θα μπορέσουν να συνηθίσουν τη ρύθμιση οι οδηγοί. Στην περίπτωση που υπάρξει θάνατος, θα εξαντληθεί το κυνικό ενδιαφέρον της οργανωμένης διοίκησης με την τοποθέτηση φαναριών που μοιάζει παράταιρη για ένα τόσο μικρό και περιφερειακό δρόμο.






Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/