Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αποκάλυψη: άλλες 3.000 ευρώ για αποζημιώσεις δύο πολιτών, που τα ΙΧ τους, υπέστησαν ζημιές!

Οι δημότες «πληρώνουν» τις κακοτεχνίες της ΔΕΥΑΞ που με υπαιτιότητά της, συνεχίζει και πληρώνει τις... ζημιές! 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΠΟΙΟΣ είπε ότι... ΛΕΦΤΑ δεν υπάρχουν στην καταχρεωμένη ΔΕΥΑΞ; Που ενώ κόβει το νερό του κοσμάκη για 30 και 40 Ευρώ, ακριβοπληρώνει «αποζημιώσεις» σε πολίτες που καταφεύγουν με αγωγές σε βάρος της, διότι κακοτεχνίες, ΑΜΕΛΕΙΑ και προχειρότητα των υπευθύνων, δυστυχώς βάζουν ακόμη περισσότερο «μέσα» την συγκεκριμένη δημοτική εταιρεία...!!!
Σύμφωνα λοιπόν με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου βγήκαν δύο αποφάσεις της νυν διοίκησης, άλλοι δύο πολίτες ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ από την ΔΕΥΑΞ του κυρίου Τσέπελη (τον οποίο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχει ως υπόδειγμα ο Δήμαρχος Ξάνθης...) πολιτών που τα αυτοκίνητά τους έπαθαν ζημιές εξ’ αιτίας της προχειρότητας και αμέλειας της ΔΕΥΑΞ σε συγκεκριμένα έργα που δεν αναφέρονταν στην απόφαση και δεν ξέρει κανείς αν οφείλονται στους υπηρεσιακούς παράγοντες ή στον εργολάβο τους...!!!
Δημοσιεύουμε αυτούσια και τις δύο αποφάσεις που σημειωτέον μας έστειλαν επισκέπτες του blog του «Μ», για την ενημέρωση των δημοτών της Ξάνθης με την διευκρίνιση ότι «και από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, δεν έχουμε την τοποθέτηση της παράταξης του Χρίστου Πούλιου διότι απουσίαζε ο Θανάσης Ξυνίδης, όπως και ο αναπληρωματικός του Δημήτρης Βορίδης!!!
Μολονότι ο τελευταίος είχε εντοπίσει «κακοτεχνίες» της ΔΕΥΑΞ που πιθανόν να προκαλούσαν παρόμοια ατυχήματα...
(Σ.Σ. Όταν η παράταξη Πούλιου είναι σχεδόν μονίμως απούσα από τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ με ευθύνη του επικεφαλής της, πώς να μην χαρακτηρίσουμε συνυπεύθυνη που η συγκεκριμένη κατάσταση δυστυχώς διαιωνίζεται; Κατανοούμε το να μη μπορεί να παραστεί ο κύριος Θανάσης Ξυνίδης που ο ίδιος επεδίωξε να μπει εκεί, αλλά να απουσιάζει και ο αναπληρωματικός του Δημήτρης Βορίδης;;; Με αποτέλεσμα να κάνει ότι θέλει ο κύριος Τσέπελης;).

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ




1η ΑΠΟΦΑΣΗ
Από το 5ο πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 99 ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Έγκριση Αποζημίωσης κου Παιδαράκη Ευάγγελου».
Ξάνθη και στα κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, σήμερα 2-5-2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13+00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. , ύστερα από την αρ. πρωτ. 996/27-4-2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου κ. Τσέπελη Εμμανουήλ που επιδόθηκε σύμφωνα με το νόμο στο καθένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και υπό την Προεδρία του , για να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολουθούν.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία , σε σύνολο 9 μελών βρέθηκαν παρόντα 7

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
1. Τσέπελης Εμμανουήλ Πρόεδρος
2. Σαμπρή Μπεκτές Αντιπρόεδρος
3. Ηλιάδης Θωμάς Μέλος
4. Παντοκράτορας Αστέριος Μέλος
5. Γαλαχουσίδου Σοφία Μέλος
6. Χατζηβασιλείου Πολυξένη Μέλος
7. Καμπερόπουλος Γεώργιος Μέλος

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Ξυνίδης Αθανάσιος Μέλος
2.Ελευθεριάδης Απόστολος Μέλος

Εισηγούμενος ο Διευθυντής το 20ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. Την αγωγή του κ. Παιδαράκη Ευάγγελου του Σταύρου για την ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητό του με υπαιτιότητα της ΔΕΥΑΞ. Και είπε τα εξής: Θα πρέπει για να πληρωθεί η αποζημίωση του κ. Παιδαράκη να υπάρξει τελεσίδικος δικαστική απόφαση για καταβολή αποζημίωσης ή εναλλακτικά εξωδικαστικός συμβιβασμός . Η υπόθεση ανατέθηκε στον Νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Γιαλάογλου Στέργιο ο οποίος μετά από επαφές με τον συνήγορό του κ. Παιδαράκη εισηγήθηκε τα εξής:” Κατόπιν της ενημέρωσης σας ότι η συγκεκριμένη ζημία που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο του ενάγοντα Ευάγγελου Παιδαράκη του Σταύρου,ο φείλεται σε υπαιτιότητα της Επιχείρησης προς αποφυγή περαιτέρω δικαστικών εξόδων σε μια υπόθεση η οποία δεν έχει περιθώρια υποστήριξης διαφορετικής αρνητικής θέσης από την επιχείρηση ,εισηγούμαι να επιλυθεί συμβιβαστικά με τον αντίδικο.
Προς τούτο εισηγούμαι: να καταβληθούν έξοδα αποκατάστασης των υλικών ζημιών όπως αυτα αποδεικνύονται από σχετικά παραστατικά ποσού 960,96 € πλέον 500 € για την αντικειμενική μείωση αξίας που υπέστη ένεκα υλικών ζημιών και συνολικά 1460,96 € κατόπιν αυτού και εγώ με την σειρά μου εισηγουμαι να δοθεί αποζημίωση 1460,96 €.
Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. να αποφανθεί σχετικά.
Το Δ.Σ.
Αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και έλαβε γνώση του περιεχομένου της ,
Αποφασίζει ομόφωνα
1.Εγκρίνει την αποζημίωση 1460,96 €
2Εγκρίνει διάθεση Πίστωση ς ποσού 1460,96 € από τον Κ.Α. 81.00.99.0000.
Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται όπως ακολουθεί:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

2η ΑΠΟΦΑΣΗ
Από το 5ο πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 97 ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Έγκριση Αποζημίωσης κας Βαρυτιμίδου Σοφίας».
Ξάνθη και στα κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, σήμερα 2-5-2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13+00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. , ύστερα από την αρ. πρωτ. 996/27-4-2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου κ. Τσέπελη Εμμανουήλ που επιδόθηκε σύμφωνα με το νόμο στο καθένα από τα μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου και υπό την Προεδρία του , για να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολουθούν.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία , σε σύνολο 9 μελών βρέθηκαν παρόντα 7

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1. Τσέπελης Εμμανουήλ Πρόεδρος
2. Σαμπρή Μπεκτές Αντιπρόεδρος
3. Ηλιάδης Θωμάς Μέλος
4. Παντοκράτορας Αστέριος Μέλος
5. Γαλαχουσίδου Σοφία Μέλος
6. Χατζηβασιλείου Πολυξένη Μέλος
7. Καμπερόπουλος Γεώργιος Μέλος

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Ξυνίδης Αθανάσιος Μέλος
2.Ελευθεριάδης Απόστολος Μέλος

Εισηγούμενος ο Διευθυντής το 18ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. Την αγωγή του κ. Βαρυτιμίδου Σοφίας για την ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητό της με υπαιτιότητα της ΔΕΥΑΞ. Και είπε τα εξής: Θα πρέπει για να πληρωθεί η αποζημίωση του κ. Βαρυτιμίδου να υπάρξει τελεσίδικος δικαστική απόφαση για καταβολή αποζημίωσης ή εναλλακτικά εξωδικαστικός συμβιβασμός . Η υπόθεση ανατέθηκε στον Νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Γιαλάογλου Στέργιο ο οποίος μετά από επαφές με τον συνήγορο της κ. Βαρυτιμίδου εισηγήθηκε τα εξής:” Κατόπιν της ενημέρωσης σας ότι η συγκεκριμένη ζημία που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο του ενάγοντα Βαρυτιμίδου Σοφίας οφείλεται σε υπαιτιότητα της Επιχείρησης προς αποφυγή περαιτέρω δικαστικών εξόδων σε μια υπόθεση η οποία δεν έχει περιθώρια υποστήρηξης διαφορετικής αρνητικής θέσης από την επιχείρηση και με δεδομένο ότι προϋπάρχει και έχει ήδη συνταχθεί τεχνική έκθεση από την αρμόδια υπηρεσία της επιχείρησης (όπως έχουμε αποφασίσει ότι θα γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις ) που επιβεβαιώνει την διαπίστωση ότι πράγματι υπεύθυνο είναι το συνεργείο μας για την έλλειψη σήμανσης και την πλημμελή φύλαξη του έργου και του σημείου εκσκαφής ,εισηγούμαι να επιλυθεί συμβιβαστικά με τον αντίδικο.
Προς τούτο εισηγούμαι: να καταβληθεί:
1). Ποσό 2.250 ευρώ για την αγορά ανταλλακτικών , τα οποία θα αποδεικνύονται από τα συγκεκριμένα εξοφλημένα παραστατικά αγορών, και τα οποία θα μας παραδοθούν.
2). Ποσό 300 ευρώ για όλες τις λοιπές εργασίες που εκτελεσθηκαν για την τοποθέτηση των ανταλλακτικων και τις λοιπές αλλαγές επανατοποθετήσεις , ευθυγραμμίσεις , επιδιορθώσεις κλπ (με προσκόμιση και των σχετικών παραστατικών εξοφλημένων) και συνολικα 2.550 ευρώ κατόπιν αυτού και εγώ με την σειρά μου εισηγουμαι να δοθεί αποζημίωση 1460,96 € .
Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. να αποφανθεί σχετικά.
Το Δ.Σ.

Αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και έλαβε γνώση του περιεχομένου της,
Αποφασίζει ομόφωνα
1. Εγκρίνει την αποζημίωση 2,550 €
2. Εγκρίνει Διαθεση Πίστωσης ποσού 2,550 € απο τον Κ.Α. 81.00.99.0000

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ