Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δύο μεγάλοι αθλητές της ποδηλασίας έσμιξαν στο Διδυμότειχο

Ο Εβρίτης Κωνσταντίνος Δεληγιώργης και ο Γιώργος Χειμωνέτος συμμετείχαν στον 1ο λαϊκό ποδηλατικό γύρο του Διδυμοτείχου


                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Μετά από αρκετούς μήνες διαμονής και αγώνες στο εξωτερικό τόσο στην ποδηλασία δρόμου, όσο και στην ορεινή ποδηλασία και με σημαντικές επιδόσεις κυρίως στις αναβάσεις, ο 12ος παγκόσμιος πρωταθλητής του εθιμοτυπικού υπερμαραθώνιου γύρου Γαλλίας και επί γαλλικού εδάφους επαγγελματίας αναβάτης, Κωνσταντίνος Δεληγεώργης, επέστρεψε στην Ελλάδα για έναν ακόμη αγώνα βαθμολογίας και πρόκρισης. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της χρονιάς έκανε νέο ατομικό ρεκόρ απόστασης!

Οπότε, κατά την εβδομάδα προσαρμογής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αλεξανδρούπολη, εντοπίστηκε στον «1ο λαϊκό ποδηλατικό γύρο» του Διδυμοτείχου με τον ολυμπιονίκη φίλο και συναθλητή του, Γιώργο Χειμωνέτο, για μια ποδηλασία «Δίχως όρια». Έτσι, στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας και με το πρωινό σύνθημα «Διαδώστε το», ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χειμωνέτος έδωσε την εκκίνηση και μαζί με τον Κωνσταντίνο και τους υπόλοιπους ποδηλάτες στους δρόμους μιας πόλης συντονισμένης στην ποδηλατική φιέστα ενώ, νωρίτερα διεξήχθησαν επιτυχώς οι προγραμματισμένες δεξιοτεχνίες για τους μικρούς φίλους ποδηλάτες ώστε να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το άθλημα και φυσικά να συνειδητοποιήσουν την χρησιμότητά του ποδηλάτου, καθώς και τον υγιεινό τρόπο ζωής. 

Με την ολοκλήρωση του γύρου οι δύο παλιοί φίλοι, Χειμωνέτος και Δεληγεώργης παρότρυναν τους συμμετέχοντες να μην σταματήσουν το ποδήλατο και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ο γύρος της πόλης ήταν μια διοργάνωση του «Ευγενιδείου» Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Περιβάλλοντος όπου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.


.