Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κλέβουν μέχρι και τρεις μετασχηματιστές ανά βράδυ στην Ξάνθη!


«Από το 2011 είχαμε πάνω από 85 περιστατικά, κυρίως στην πεδινή περιοχή του νομού» αναφέρει ο διευθυντής της ΔΕΗ Ξάνθης Βασίλης Σαρρή

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Από το 2011 είχαμε πάνω από 85 κλοπές μετασχηματιστών στην Ξάνθη, κυρίως στην πεδινή περιοχή του νομού. Μάλιστα από τις αρχές του 2012 κλάπηκαν 30 μετασχηματιστές, γεγονός που καταδεικνύει τη δραματική αύξηση των κλοπών» αναφέρει ο διευθυντής της ΔΕΗ Ξάνθης κος Βασίλης Σαρρής, εξηγώντας πως «οι κλοπές σημειώνονται κατά αποκλειστικότητα κυρίως στον κάμπο, όπου υπάρχουν τα αντλητικά συστήματα των αγροτών. Το μέγιστο τον κλοπών είναι τρεις μετασχηματιστές μέσα σε ένα βράδυ».


Το φαινόμενο των κλοπών των μετασχηματιστών της ΔΕΗ είναι πανελλαδικό, με τον κ. Σαρρή να σημειώνει πως «υπάρχει τεράστια έλλειψη μετασχηματιστών τέτοιου τύπου σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να αδυνατούμε σε σύντομο χρόνο να δώσουμε ρεύμα στους ανθρώπους αυτούς». Παράλληλα ο ίδιος εφιστά την προσοχή των κατοίκων και των παραγωγών των πεδινών περιοχών του Ν. Ξάνθης ζητώντας τους να αναφέρουν είτε στην αστυνομία είτε στη ΔΕΗ Ξάνθης (25410-22865) κάθε ύποπτη κίνηση που παρατηρούν στις περιοχές τους. «Οι κλοπές γίνονται κυρίως μετά τις δύο το βράδυ, αλλά η έκταση του κάμπου είναι τεράστια και δεν μπορεί η αστυνομία να την περιφρουρήσει όλη αυτή την περιοχή. Η ζημιά που παθαίνει τόσο ο αγροτικός κόσμος όσο και η ΔΕΗ είναι τεράστια μπροστά στο ελάχιστο κέρδος αυτών που κλέβουν» τονίζει ο κος Σαρρής.