Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η άγνωστη σχέση του Νικολόπουλου με τη Θράκη

Ο βουλευτής Αχαΐας που παραιτήθηκε από υφυπουργός Ανάπτυξης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και έχει στο παρελθόν προτείνει ριζοσπαστικά πράγματα για το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής
   ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, που με την παραίτησή του από την θέση του υφυπουργού Εργασίας δημιούργησε την πρώτη μεγάλη κρίση στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μόλις ένα 24ωρο μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή, δεν είναι πρόσωπο άγνωστο στους Θρακιώτες. Έχει επισκεφθεί πολλές φορές την περιοχή μας και έχει καταθέσει σειρά ερωτημάτων που την αφορούν, κατά την διάρκεια των κοινοβουλευτικών του θητειών. Κυρίως όμως, δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα να διδάσκει και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, αφού είναι υποψήφιος διδάκτορας σε αυτό.

Ο Νίκος Νικολόπουλος γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1958 στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τα «Οικονομικά της Εκκλησίας» ενώ όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, «είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Οικονομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης».

Ίσως και για αυτόν τον λόγο, επισκέπτεται συχνά τα μέρη μας αλλά και απασχολεί συχνά την περιοχή μας με τα ερωτήματα που θέτει. Άλλωστε είναι βουλευτής από τις εκλογές του Νοεμβρίου του μακρινού 1989 και κατά καιρούς έχει καταθέσει στην Βουλή πολλές ερωτήσεις για ζητήματα όπως η τύχη της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Αυτή που ωστόσο είχε προκαλέσει την μεγαλύτερη αίσθηση στην Θράκη ήταν εκείνη που κατατέθηκε πριν τρία χρόνια προς τους τότε υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητούσε την κατάργηση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και την ενσωμάτωσή του σε αυτό της Θεσσαλονίκης, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση για λόγους αμοιβαιότητας του Ελληνικού Προξενείου Αδριανουπόλεως σε αυτό της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραίτηση Νικολόπουλου, που συνοδεύεται από εντονότατο παρασκήνιο και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, σχεδόν αμέσως ανακοινώθηκε ως αντικαταστάτης του στην θέση του υφυπουργού Εργασίας ένας βουλευτής από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο καβαλιώτης δικηγόρος Νίκος Παναγιωτόπουλος, γνωστός ιδιαιτέρως σε όλη την Θράκη και για την ενασχόλησή του με τα σπορ τόσο ως αθλητής παλιότερα όσο και ως παράγοντας τα τελευταία χρόνια...