Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Σε καραντίνα η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης για τα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου


Εντονότατη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή μετά και την εμφάνιση κρουσμάτων τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Καβάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονότατη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ μετά και την εμφάνιση κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου, τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Καβάλα.


Όπως αποκάλυψε η πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, μετά την Π.Ε. Ξάνθης, όπου έχουν διαπιστωθεί τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και υπάρχει ακόμη ένα πέμπτο πολύ πιθανό κρούσμα, και η Π.Ε. Καβάλας βρίσκεται σε καραντίνα καθώς διαπιστώθηκαν αντίστοιχα κρούσματα.

Σύμφωνα με το ThrakiToday, μέχρι στιγμής κρούσματα του ιού δεν έχουν εμφανιστεί στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜΘ,
ωστόσο υπάρχει έκδηλη ανησυχία που μεταφράζεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης έχει διακόψει τις αιμοδοσίες για δύο μήνες στην περιοχή μετά και την εμφάνιση των κρουσμάτων.

Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά από τα κουνούπια στους ανθρώπους και ως εκ τούτου τα βέλη των επικριτικών σχολίων συγκεντρώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ για τους ψεκασμούς που καθυστέρησαν και φέτος στην περιοχή.