Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Χωρίς πίστωση από αύριο στην Ξάνθη για τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ

Τίθεται σε εφαρμογή από αύριο η διακοπή της χορήγησης επί πιστώσει από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ;


Βρισκόμαστε στην άκρως δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ξάνθης αποφάσισε, συντασσόμενος με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τη διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση προς τους ασφαλισμένους του, από 01/09/2012 επ΄αόριστον.

Ζητάμε: 
α. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες:
β. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»
γ. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
δ. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.ε. Δεσμευτικές ημερομηνίες πληρωμών για το 2012.

Καλούμε τους πολίτες της Ξάνθης να σταθούν στο πλάι μας στον αγώνα για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και τη διάσωση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση!