Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πλοκάμια ως την Θράκη για μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Μία σύλληψη έγινε και στην περιοχή μας στο πλαίσιο της εξάρθρωσής του, κατά την οποία συνελήφθη πατέρας με τα δυο παιδιά του αλλά και άνδρας των ΕΚΑΜ

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ένας 35χρονος άντρας των ΕΚΑΜ, ένας 57χρονος πατέρας με τα δύο του παιδια (ηλικίας 24 και 21 ετών) κι ένας 45χρονος Τούρκος, είναι ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες το μεσημέρι της Παρασκευής από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςγια διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφιας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας από 21 έως 56 ετών κι από αυτούς οι εννιά συνελήφθησαν στην Αθήνα και από ένας στην Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τη Ρόδο και την Κρήτη.

Η σύλληψη του άντρα των ΕΚΑΜ για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας προκάλεσε αίσθηση στις ταξεις της ΕΛΑΣ. Ο 35χρονος που είναι παντρεμένος φέρεται να έχει διακινήσει μεγάλο όγκο τέτοιου είδους οπτικού υλικού με ανηλίκους.

Στην κατοικία εξάλλου του 57χρονου και των δύο παιδιών του στο Νέο Ηράκλειο βρέθηκαν δεκάδες CD με υλικό παιδικής πορνογραφίας κι εκτιμάται ότι εκεί είχε την έδρα της και μικρή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ψηφιακών δίσκων που εμπορεύονταν σε κλειστό κύκλο πελατών.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας δρομολογητής (router), 52 σκληροί δίσκοι Η/Υ, οχτώ φορητοί υπολογιστές και 172 ψηφιακοί δίσκοι (cd, dvd), που περιείχαν περίπου 500.000 ψηφιακά αρχεία με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, συνολικού μεγέθους 48.000 GB.

Επιπλέον, για δύο από τους συλληφθέντες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν και το αδίκημα των ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικρές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.