Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τελειώνουν αύριο οι Θερινές Εκπτώσεις

Χαρούμενοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αλλά και οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν: σύντομα αρχίζουν οι προσφορές

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ;


Τέλος των Εκπτώσεων από την Παρασκευή 31/8 και οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της Κομοτηνής, είναι αρκετά ενθαρρυμένοι από την κίνηση του αγοραστικού κοινού, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε. Από εδώ και πέρα μπορεί κάποιος να κάνει προσφορές, από τι στιγμή που κάνει και τις ανάλογες διατυπώσεις.


Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Γιώργου Κασάπη, ο κόσμος έκανε πολλούς υπολογισμούς και αλλεπάλληλες καταγραφές αναγκών, προτού αποφασίσει να μπει σε ένα κατάστημα και αγοράσει τελικά κάποιο είδος. «Μπορεί οι καταναλωτές να μην έκαναν αγορές πολλές μέσα από ένα κατάστημα, όπως άλλοτε που αγόραζαν πολλά είδη, ενώ έμπαιναν σε ένα κατάστημα για κάτι συγκεκριμένο. Ωστόσο, η κίνηση μας βοήθησε να ρευστοποιήσουμε αρκετό από το εμπόρευμά μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα λειτουργικά μας έξοδα, τα οποία με το ρεύμα, τα χαράτσια της ΔΕΗ και όλους τους υπόλοιπους φόρους, έχουν κάνει τη ζωή μας πολλή δύσκολη. Ότι ήταν να κάνουμε από περικοπές σε λειτουργικά έξοδα το έχουμε κάνει. Έχουν περιορισθεί τα ενοίκια, δυστυχώς έχει απολυθεί και προσωπικό σε αρκετές περιπτώσεις. Τι άλλο να κόψουμε πια;», αναρωτήθηκε σε δηλώσεις του ο κ. Κασάπης.

Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, πιάνοντας το νόημα της εποχής και θέλοντας να προσεγγίσει το κοινό, σχεδιάζει τώρα μέσα στο επόμενο δίμηνο, (σ.σ. που έρχονται και τακτοποιούνται οι νέοι φοιτητές), να διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις, ή ακόμα να προχωρήσουν σε ειδικές προσφορές για κάποιες μέρες, θέλοντας να φέρουν κοντά το εσωτερικό αγοραστικό κοινό, αλλά και τους πολλούς επισκέπτες αυτή την εποχή στην πόλη της Κομοτηνής, λόγω της άφιξης των νέων φοιτητών!

Δύο άλλα θέματα που βλέπει υπό άλλο πρίσμα ο Εμπορικός Σύλλογος της Κομοτηνής, είναι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το απόγευμα της Παρασκευής, εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα. Παλιότερα δε που είχε τεθεί είχε συναντήσει την άρνηση των καταστηματαρχών, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι δεν συντρέχει λόγος, μια και δεν υπάρχει ζήτηση (σ.σ δεν μπορεί όμως οι γειτονικές πόλεις να έχουν ανοικτά τα καταστήματα και να δουλεύουν...και να πηγαίνουν και Ροδοπίτες μάλιστα).

Το δεύτερο θέμα που εξετάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, όπως δήλωσε ο κ. Κασάπης είναι η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το Σάββατο, κατά μία ή μιάμιση ώρα. Αυτό γιατί υπάρχουν καταναλωτές που προτιμούν να απολαύσουν ένα ρόφημα στην πλατεία και μετά να κάνουν μια βόλτα στα μαγαζιά. «Από τη στιγμή που η κίνηση στα μαγαζιά ξεκινά από τις 12 και μετά, ναι σκεφτόμαστε να παρατείνουμε το ωράριο λειτουργίας, για να εξυπηρετήσουμε το αγοραστικό κοινό, που ομολογουμένως εκείνη την ώρα παρουσιάζει έντονη κινητικότητα», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κασάπης.