Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Βουλευτής της ΝΔ από την ΑΜ-Θ απειλεί να καταψηφίσει τα νέα μέτρα

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι εκτός από τον ίδιο, άλλοι δύο γαλάζιοι συνάδελφοί του ΔΕΝ θα ψηφίσουν τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
Από αλλού το περίμεναν και από αλλού ήρθε. Τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ υπάρχει θέμα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το πως θα πεισθούν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες να δεχθούν να ψηφίσουν τα πολύ σκληρά μέτρα που έρχονται, ένας βουλευτής της ΝΔ ταράζει τα νερά. Και απ' ότι φαίνεται δεν είναι ο μόνος.

Ο πρώην συνδικαλιστής της αστυνομίας και νυν βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, με δημόσια δήλωσή του τονίζει ότι για τις περικοπές που σχεδιάζονται στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως στους ένστολους "...η υιοθέτηση από πλευράς μου τέτοιων άδικων πολιτικών περικοπών στους ενστόλους κατά την παράλογη απαίτηση της «τρόικας» και παρά την εύρεση ισοδυνάμων μέτρων, θέτει για εμένα ζητήματα ηθικής τάξεως, αξιοπιστίας και προβληματισμό σε ό,τι αφορά τη στήριξή τους.

Μιλώντας στο Newsit ο κ. Κυριαζίδης αποκάλυψε χωρίς να τους κατονομάσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 2 συνάδελφοί του οι οποίοι έχουν την ίδια άποψη μ' εκείνον. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit πρόκειται για τους Ηλία Βλαχογιάννη, βουλευτή Τρικάλων και Αθανάσιο Νταβλούρο, βουλευτή Αχαϊας.
Ο βουλευτής Δράμας, εξήγησε στο Newsit ότι: "τα ειδικά μισθολόγια έγιναν για τους ένστολους προκειμένου να τους περικοψουν χρήματα, δηλαδή να είναι παρακατιανοί και όχι για να συμβαδίσουν με άλλα μισθολόγια. Δε μιλάμε για ρετιρέ. Οι ένστολοι θα ήθελαν να έχουν το ίδιο μισθολόγιο με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Σήμερα οι περικοπες που λέγονται οτι θα υπάρξουν δημιουργούν τεράστιο προβλημα στην επιβίωση των ένστολων. Από τη στιγμή που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρότεινε στην κυβέρνησή μου ισοδύναμα μέτρα δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές κάτω απο τον εκβιασμό της τρόϊκας."

Στο ερώτημα εάν θα ψηφίσει τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων στη Βουλή ο κ. Κυριαζίδης απάντησε "έχω προβληματισμό, περιμένω να δω τις εξελίξεις για να τοποθετηθώ αναλόγως. Πάντως προς στιγμήν και οι αλλοι δύο συνάδελφοι που προέρχονται απο την αστυνομία και που συζητήσαμε έχουμε προβληματισμό σε ότι αφορά στην ψήφιση τέτοιων διατάξεων".