Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οφειλές επτά εκατ. ευρώ προς τους μεταφορείς μαθητών στην ΑΜ-Θ

Συνάντηση Γιαννακίδη με Καραλίδη και εκπροσώπους από ΚΤΕΛ και Ταξί είχαμε το πρωί για το θέμα στην Κομοτηνή, μετά και τις δεσμεύσεις Στυλιανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή είχε συνάντηση το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης με τους εκπροσώπους μεταφορέων μαθητών (ΚΤΕΛ και ταξί) της Περιφέρειας.

Κατά την συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα των επαφών που είχαν την Δευτέρα οι περιφερειάρχες στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς δρομολογείται η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών να περιέλθει στις περιφέρειες.

Οι μεταφορείς ζήτησαν την άμεση καταβολή των οφειλομένων, ποσό που φτάνει τα 7 εκ. ευρώ σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης ανάμεσα στα αρμόδια Υπουργεία με τις Περιφέρειες και τους μεταφορείς, ο κ. Γιαννακίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία για ένα ραντεβού στην Αθήνα όπου θα τεθούν επί τάπητος οι ιδιομορφίες που εντοπίζονται σε κάθε νομό της ΠΑΜ-Θ σε σχέση με τις προϋπάρχουσες συμβάσεις, με στόχο να διασφαλιστεί η απόλυτη δέσμευση των οφειλόμενων μέχρι σήμερα ποσών για τη μεταφορά μαθητών.