Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αντίθετος με την εφεδρεία ο Γιώργος Ντόλιος

Αν και το κόμμα του μάλλον δηλώνει πρόθυμο να την ψηφίσει, αφού άλλωστε αυτό έκανε και ως μονοκομματική κυβέρνηση, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών διαφωνεί

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Την αντίθεσή του με την εφεδρεία επανέλαβε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος υπενθυμίζοντας ότι για το θέμα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, μετά από συνάντηση στελεχών του με τον υπουργό Εσωτερικών.


«Στην προγραμματική συμφωνία δεν υπήρχε η εφεδρεία μέσα. Πιθανότατα, αν η κυβέρνηση ή ο κύριος Σαμαράς απαιτήσει εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, να χρειαστεί και αλλαγή της προγραμματικής συμφωνίας.

Ο κύριος Βενιζέλος πήρε θέση εναντίον των απολύσεων και, βεβαίως, εναντίον της εργασιακής εφεδρείας, η οποία όπως εφαρμόστηκε την προηγούμενη φορά, και όπως πάει να εφαρμοστεί και τώρα, δε θα έχει κάποιο σπουδαίο δημοσιονομικό όφελος», ανέφερε και εκτίμησε ότι δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εμποδίσει την διοικητική μεταρρύθμιση.

«Εάν εφαρμοστεί το μοντέλο της ΝΔ πάλι θα έχουμε αποχωρήσεις χρήσιμων ανθρώπων από τη δημόσια διοίκηση, των οποίων η παρουσία εντός της δημόσιας διοίκησης, αυτή την περίοδο που επιχειρούμε να αλλάξουμε το σύνολο του δημόσιου τομέα, είναι πολύτιμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Ντόλιος πρόσθεσε ότι «δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση εύκολα. Αλλά δε μπορεί και η κυβέρνηση να καλεί το σύνολο των βουλευτών, και των βουλευτών της ΝΔ, πολύ περισσότερο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουν μέτρα με τα οποία συλλήβδην διαφωνούμε».

Εξήγησε ότι δεν μπορούν να δεχθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανατροπή της προγραμματικής συμφωνίας καθώς «τότε τίθεται ένα θέμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό της χώρας και όλα είναι συζητήσιμα».

.