Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα Πεταλωτή για την 3η του Σεπτέμβρη

ΣΥΜΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΙΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΩΡΓΗΔΕΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ) ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑ
           ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ...



Συμπληρώνονται 38 χρόνια από τη μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αλλάζοντας την πορεία της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε τις ζωτικές ανάγκες της εποχής, εγκαθίδρυσε δημοκρατικούς  θεσμούς, έβγαλε από το περιθώριο μεγάλες ομάδες της κοινωνίας μας καταργώντας τους αποκλεισμούς. Πρόσφερε όραμα για μια νέα Ελλάδα, ανοίγοντας δυνατότητες προόδου για τους πολίτες.

Το 2009 με την αποκάλυψη της πρωτοφανούς κρίσης που η κυβέρνηση Καραμανλή διόγκωσε και απέκρυψε επιμελώς, το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να λάβει επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό, υπερβαίνοντας τα ιδεολογικά του όρια, έχοντας απέναντι τις δυνάμεις της δεξιάς  και της «αριστερής» αντιπολίτευσης που υποσχόταν μαγικές λύσεις και αντιδρούσαν σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.

Χρειάστηκε η χώρα να οδηγηθεί σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να λαμβάνονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα και να αναδειχθούν ακραίες και μισαλλόδοξες δυνάμεις που υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία.

Σήμερα, παρά την εκλογική καταβαράθρωση του Κινήματος που επωμίστηκε πολιτικά όλες τις συνέπειες της κρίσης, οφείλουμε και μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την πρόοδο σε αντίθεση με την συντήρηση, να καταδείξουμε το αδιέξοδο του «αριστερού» λαϊκισμού και της αδράνειας, να αντικαταστήσουμε την ψευδαίσθηση των «ισοδύναμων μέτρων» που δεν υπάρχουν, με την μόνη πραγματική λύση που είναι η άμεση υλοποίηση των αλλαγών στην οικονομία, το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία. Χωρίς δογματισμούς, αγκυλώσεις, με πολιτική δράση πέραν των στερεοτύπων.

Παρά τις ελλείψεις και τα λάθη μας, ακόμη και τις αδικαιολόγητα προκλητικές συμπεριφορές, υπάρχει ακόμη μεγάλο πεδίο.

Αξιοποιώντας τις δυνάμεις που διαχρονικά πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ, με αλήθεια και σαφήνεια να το καταστήσουμε και πάλι πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς, για την Πρόοδο και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.