Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Καταρρέει το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής

Απίστευτες αναφορές 
του προέδρου του 
Δικηγορικού Συλλόγου 
Ροδόπης

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής για το παλιό δικαστικό μέγαρο, κάνει λόγο για «πληγή για όλη την πόλη». «Είναι το ιστορικότερο κτήριο της Κομοτηνής, αλλά η κατάστασή του δεν είναι καθόλου καλή», σχολιάζει.

Η τελευταία επίσκεψη στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής έγινε επί Υπουργίας Γιώργου Πεταλωτή με εκπρόσωπο τότε της Θέμιδος Κατασκευαστικής όπου αποφασίστηκε να γίνουν εργασίες αναπαλαίωσης ώστε να λειτουργήσει ως μουσείο δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει όμως κάτι νεότερο και ένας από τους στόχους της νέας χρονιάς είναι να μπορέσουμε να βρούμε ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα», δηλώνει ο κ. Κιμπαρίδης. Παράλληλα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σημείωσε ότι τη νέα δικαστική σεζόν θα υλοποιήσουν μια απόφασης που έλαβε και η ολομέλεια του εφετείου Θράκης, την ονομασία μιας αίθουσας προς τιμήν του παλαιού προέδρου εφετών του κ. Κωστή. «Έτσι θα τιμούμε και την ιστορία και μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία αδυναμία ή ασθένεια στη μνήμη μας», κατέληξε.
Επίσης ο κ. Κυμπαρίδης σχολίασε και τα πολλά κενά που υφίστανται αυτή τη στιγμή στο Εφετείο της Θράκης. Όπως ανέφερε, ένα πολύ καλό εργαλείο κάλυψης των κενών στις υπηρεσίες του δικαστηρίου είναι οι λεγόμενες μετατάξεις, όταν συμβούν.

«Εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη ελπίδα του δικαστικού σώματος και των δικηγόρων ακόμη για την κάλυψη αυτών των οργανικών κενών που υφίστανται σήμερα», τόνισε. Παράλληλα, αναφερόμενος στο μέτρο άσκησης για ένα εξάμηνο των ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια σημειώνει ότι τελικά λειτούργησε καλά χωρίς, όμως, να επιλύει προβλήματα οριστικά.

Όσον αφορά στην αποτύπωση των κενών θέσεων ανέφερε πώς το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι το παράδειγμα του πρωτοδικείου Ροδόπης, όπου εκεί υπάρχει σοβαρότατο θέμα στην έλλειψη υπαλλήλων. Ενώ η πρόβλεψη των οργανικών θέσεων είναι 20 θέσεις, αυτές οι οποίες καλύπτονται αυτή τη στιγμή είναι περίπου 10.