Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γιαννακίδης και Χατζηοσμάν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Καπνού»

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με την υλοποίηση του Μέτρου 214 του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τον καπνό στην Ροδόπη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης, Νίκος Σκοπιανός.

Αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξαν οι διαρθρωτικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην υλοποίηση του Προγράμματος στην Ροδόπη, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή των καπνοπαραγωγών της περιοχής μας στην δράση.

Οι τοπικοί φορείς υποστήριξαν το αίτημα για βελτιώσεις του προγράμματος και εξέφρασαν την ανάγκη να ενταχθούν και να επωφεληθούν του μέτρου και οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης.

Ο Ειδικός Γραμματέας αναγνώρισε την μειωμένη συμμετοχή των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης και δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση βελτιώσεων που θα συμβάλλουν στην άρση των περιορισμών που κατέστησαν απαγορευτική την ένταξη στο πρόγραμμα των παραγωγών της περιοχής μας.