Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Και Θρακιώτες ένστολοι στις κρεμάλες έξω από το υπ. Οικονομικών


Περίπου 7.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο και πραγματοποίησαν ογκώδη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσά τους και αντιπρόσωποι από την Θράκη
     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ογκώδης διαμαρτυρία ένστολων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.


Περίπου 7.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο, κρατώντας πανό και με συνθήματα διατράνωσαν τα αιτήματα των κλάδων τους.
Οι διαδηλωτές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και πορεύθηκαν αρχικά προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς τη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στην πρώτη γραμμή, κρατώντας το πανό βρίσκονταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η πορεία έφτασε μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, οι διαδηλωτές έστησαν τρεις κρεμάλες, φωνάζοντας "ψεύτες, ψεύτες", ενώ πραγματοποιήθηκε και εικονικός "απαγχονισμός" ενός αστυνομικού, ενός πυροσβέστη και ενός λιμενικού.

Η Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας, οι Ενώσεις Πυροσβεστών Μεσσηνίας, Κατερίνης, Σερρών, εκπρόσωποι των Σωμάτων από την Κρήτη και τη Θράκη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το "παρών", αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Δ. Στρατούλης και η Ρ. Δούρου, σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής.

 Επίσης συμμετείχε και ο Μανώλης Γλέζος.

 \Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ομάδα αστυνομικών απέκλεισε την κεντρική πύλη στη σχολή των ΜΑΤ στου Γουδί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι "κλούβες" των ΜΑΤ που πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Θεσσαλονίκη για την Διεθνή Έκθεση.