Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τέλος στην υποχρεωτική συνδρομή στο Επιμελητήριο Ξάνθης!

Απαίτηση της Τρόικας να καταργηθεί η υποχρεωτική συνδρομή σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας
Έξωση και κατάσχεση στον κινηματογράφο REX 
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Με απαίτησή της η Τρόικα ζητά από τον Υπουργό Ανάπτυξης την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής των μελών των Επιμελητηρίων της χώρας, αίτημα για το οποίο τοποθετήθηκαν τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης, εκφράζοντας φοβίες ακόμη και για παύση της λειτουργίας των ΕΒΕ εφόσον εφαρμοστεί σχετική απόφαση, ενώ ξεκαθάρισαν πως είναι αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη.

«Κάποιοι που εκπροσωπούν τίποτα σε σχέση με αυτά που εκπροσωπούν τα Επιμελητήρια της χώρας μας, προσπαθούν σήμερα με κάθε τρόπο να αγοράσουν τις δικές μας επιχειρήσεις, να μείνουν σκόρπιες και να αποδυναμωθούν τα ΕΒΕ τα οποία συνεισφέρουν στο επιχειρείν και στο εθνικό εισόδημα για να μείνουν αυτοί οι ξύπνιοι που πήραν τα λεφτά τους και τα πήγαν σε ξένες τράπεζες» σημείωσε ο κος Στέλιος Μωραΐτης.

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτό που πάει να γίνει γιατί εκφυλίζει τις αντιστάσεις των αυτοαπασχολούμενων. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς πόρους και πρέπει να βροντοφωνάξουμε και να αντισταθούμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Σωτήρης Τσιακίρογλου.

Τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στη σύνταξη επιστολής στην οποία θα επισημαίνουν την αντίθεσή τους στην ως άνω εξέλιξη, ενώ παράλληλα θα καταθέτουν και προτάσεις για την ενίσχυση της λειτουργίας των Επιμελητηρίων.


Έξωση και κατάσχεση στο REX!
Την εκτέλεση της τελεσίδικης απόφασης που αφορά το μίσθωμα του Επιμελητηρίου για κατάστημα που βρίσκεται στο κτήριο του ΕΒΕ και το οποίο λειτουργούσε ως κινηματογράφος (RΕΧ) κλήθηκε να εφαρμόσει το σώμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια σύγκλισης του οργάνου.

Όπως έγινε γνωστό από την κα. Κούτρα, δικηγόρο του ΕΒΕ Ξάνθης, η απόφαση αφορά την υπόθεση για την επιχείρηση του κ. Γιάννη Γεωργανά, ο οποίος βρίσκεται από το 2008 σε δικαστική διαμάχη με το Επιμελητήριο. «Η υπόθεση ξεκινά τον Φεβρουάριο τον 2007 οπότε και σταμάτησε ο μισθωτής να καταβάλλει τα μισθώματα. Το 2008 στείλαμε εξώδικο, και το 2009 βγήκε η απόφαση πρωτόδικα υπέρ του Επιμελητηρίου. Τώρα έχουμε και την τελεσίδικη απόφαση από το Εφετείο Κομοτηνής» ανέφερε η κα Κούτρα, εξηγώντας πως το δικαστήριο έκρινε πως δεν συνέτρεχαν οι λόγοι για την αλλαγή της άδειας λειτουργίας του μισθώματος, το οποίο διέθετε άδεια για κινηματογράφο-καφέ μπαρ-εστιατόριο και η ως άνω επιχείρηση προσπάθησε να το λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για ακόμη μια φορά ο κος Γεωργανάς εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την έκβαση της απόφασης, ξεκαθαρίζοντας πως η εταιρία του δεν διεκδικεί το μίσθωμα, ενώ παράλληλα επικαλέστηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε η εταιρία με το ΕΒΕ και στο οποίο, όπως ανέφερε ο ίδιος, του παραχωρούσε το Επιμελητήριο τη δυνατότητα αλλαγής της άδειας λειτουργίας για διαφορετική χρήση.

«Για να μην εκτελεστεί η απόφαση με κλητήρες και να αποφύγουμε όλα τα δικαστικά προτείνω στον κ. Γεωργανά να παραδώσει τα κλειδιά και να προχωρήσουμε» πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κος Στέλιος Μωραΐτης. «Δεν έχω καμία αντίρρηση να κάνει το ΕΒΕ ότι θέλει στο ακίνητο. Αυτή τη στιγμή το ακίνητο είναι σφραγισμένο από τον δήμο και μου είπαν ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι αποσφράγισής του. Το συγκεκριμένο κτήριο είναι αυθαίρετο πολεοδομικά και θέλει τακτοποίηση για αυτό δεν μας δίνουν άδεια. Για εμάς το ακίνητο είναι στα χέρια του δήμου από την ημέρα που το σφράγισε. Τα μισθώματα που ζητά το Επιμελητήριο είναι από την ημέρα σφράγισης μέχρι και την ημέρα που κατατέθηκε η αγωγή, η οποία κύριε πρόεδρε είναι ανήθικη» σημείωσε ο κος Γεωργανάς.

«Θα πρέπει να εκτελέσουμε την απόφαση γιατί αλλιώς θα έχουμε και αστικές και ποινικές ευθύνες» τόνισε ο κος Μωραΐτης ενώ από τη μεριά της η κα Κούτρα σημείωσε πως «ο χώρος δεν είναι αυθαίρετος, απλώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος» καθώς και πως η ίδια δεν είναι μηχανικός να γνωρίζει επακριβώς εάν ο χώρος είναι ή δεν είναι αυθαίρετος.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΒΕ Ξάνθης αποφάσισαν ομόφωνα την εκτέλεση της απόφασης, με δικαστικό επιμελητή.