Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ελα, Αλέκο; Θα κάνεις την πάπια ή τον... μάγκα;

Μήνυμα και προς τον Δερμεντζόπουλο η προληπτική διαγραφή Σταυρογιάννη
Ο βουλευτής Έβρου είχε καταψηφίσει τα μέτρα τον Φλεβάρη! Τώρα που είναι ακόμα... χειρότερα, τι θα πράξει; ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



Σε διαγραφή - μήνυμα προς τους βουλευτές της ΝΔ προχώρησε αργά τη νύχτα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Με εντολή του διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος με δήλωσή του είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει τα μέτρα, τα οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «άδικα και αναποτελεσματικά».


«Δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους νοικοκυραίους της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Φθιώτιδας στην εφημερίδα «Real news». Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δήλωση αυτή, ο κ. Σαμαράς δέχτηκε από στενούς του συνεργάτες αλλά και υπουργούς εισηγήσεις να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή κυρώσεων, προκειμένου να στείλει έγκαιρα ένα σαφές μήνυμα προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα και κυρίως προς εκείνους που σκέπτονται ή συζητούν το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν τα μέτρα και κατά συνέπεια την κυβέρνηση.

Τελικά, την απόφαση της διαγραφής την έλαβε ο πρωθυπουργός αργά το απόγευμα προκειμένου να αποτρέψει κινήσεις διάσπασης της συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όμως τον περασμένο Φλεβάρη υπήρχαν και άλλοι βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα και διεγράφησαν, κατόπιν αυτού. Κάποιοι βρήκαν στέγη στο κόμμα Καμμένου, κάποιοι λίγο αργότερα επέστρεψαν στο μαντρί, όπως ο βουλευτής Εβρου Αλέεκος Δερμεντζόπουλος και ο βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας.

Αυτοί τώρα τι θα κάνουν; Τότε, ακολουθώντας την συνείδησή τους, είχαν στείλει ηχηρό μήνυμα. Αποδείχθηκαν πρώτοι μάγκες. Με την κωλοτούμπα του Σαμαρά αλλά και την... δική τους, ξαναέγιναν μέλη της ΝΔ. Ο Δερμεντζόπουλος επανεξελέγη. Τώρα θα πρέπει να ψηφίσει νέα μέτρα, πιο σκληρά από τα προηγούμενα που καταψήφισε. Τότε έλεγε ότι μίλησε η συνείδησή του και εξηγούσε ότι όφειλε να πράξει αυτό που ήταν προς το συμφέρον του λαού.

Τώρα τι θα κάνει; Τον μάγκα ή την... πάπια;