Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη με το δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Ηλία Ιωαννάκη

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και αποφασίστηκε η ένταξη της γενέτειρας του υπουργού στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του υπουργείου

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ




Συνάντηση εργασίας με θετικά αποτελέσματα για το δήμο Μαρωνείας – Σαπών είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ηλίας Ιωαννάκης με τον Υπουργό Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.


Μετά από κύκλο επαφών με τα αρμόδια υπουργεία και τους οργανισμούς διασφαλίστηκε η θετική έκβαση και ο αναπτυξιακός προγραμματισμός μιας σειράς παρεμβάσεων που αφορούν στην αναβάθμιση του δήμου.

Συγκεκριμένα:
·        Μετά από επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίστηκε να παραμείνει ανοικτή και λειτουργούσα η δομή της ΔΟΥ Σαπών προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες των δήμων Αρριανών Φιλύρας και Μαρωνείας – Σαπών σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
·        Ζητήθηκε η εκχώρηση της διαχείρισης του κτηρίου της ΔΟΥ Σαπών στον τοπικό δήμο ώστε να εγκατασταθούν εκεί και άλλες υπηρεσίες και έτσι να δημιουργηθεί ένα διοικητικό πολυ-κέντρο που θα ικανοποιεί αποτελεσματικότερα τις ανάγκες των δημοτών εξασφαλίζοντας και λιγότερες λειτουργικές δαπάνες για το δημόσιο.
·        Ζητήθηκε από τη διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου να παραχωρηθεί για μακρύ χρονικό διάστημα προς εκμετάλλευση στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών η παραλία Ιμέρου προκειμένου να αξιοποιηθεί, ώστε να αναπτυχθούν με πληρότητα τουριστικές υποδομές που θα τονώσουν την οικονομική κίνηση στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες.

Μετά την επιτυχή συνεργασία του Υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης και του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε πως «ο δήμος Μαρωνείας- Σαπών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας για το νομό Ροδόπης.

Παρά την οικονομική στενότητα, η αναβάθμισή του ως διοικητικού κέντρου της ευρύτερης επαρχίας Σαπών καθώς και η αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας που αυτός διαθέτει, όπως για παράδειγμα η παραλία Ιμέρου, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και τη δημογραφική ενίσχυση.
Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη γιατί η σημερινή συνεργασία μας στην Αθήνα και η από κοινού παρέμβασή μας στα αρμόδια υπουργεία έφερε αποτελέσματα και άνοιξε το δρόμο και για τα επόμενα βήματα. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί κόντρα στις δυσκολίες των καιρών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών δήλωσε: «Ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς τον Υπουργό και βουλευτή μας Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος αφουγκραζόμενος το πρόβλημα της αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών από το δήμο Μαρωνείας- Σαπών, έδωσε τη δική του ώθηση στην κοινή προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα που είναι η παραμονή της ΔΟΥ στις Σάπες και η παραχώρηση και αξιοποίηση της παραλίας Ιμέρου στον πρώην δήμο Μαρωνείας. Είμαι σίγουρος ότι και στη συνέχεια θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».