Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ανακάλυψαν “κρυμμένους θησαυρούς” στη ΣΕΚΑΠ…


Την ξαφνική αύξηση του χρέους της ΣΕΚΑΠ προς την ΑΤΕ καταγγέλλει ο Δ. Πράτσος!
ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ 
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ;





Για ξαφνική αύξηση των οφειλών της ΣΕΚΑΠ προς την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας κος Δημήτρης Πράτσος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

«Η ΣΕΚΑΠ εμφανίζεται τώρα να έχει 100.000.000 ευρώ ζημίες από δάνεια προς την ΑΤΕ, τα οποία βλέπουμε ότι διαρκώς αυξάνονται. Κάποιοι ανακάλυψαν κρυμμένους θησαυρούς φαίνεται, καθώς πριν από μερικούς μήνες το ποσό αυτό ήταν πολύ πιο μικρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας κος Δημήτρης Πράτσος, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για το πώς η ΣΕΚΑΠ από “γωνιακό μαγαζί” έγινε “υπόγειο μαγαζάκι”  ο κος Πράτσος δεν δίστασε να αναφέρει πως «έτσι ήταν εδώ και χρόνια και κάποιοι το συντηρούσαν», χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα και πολιτικές. 

Δεν αρνήθηκε το πολλών εκατομμυρίων οικονομικό άνοιγμα της εταιρίας προς την Αμερική καθώς και το γεγονός πως αυτό ήταν σε γνώση παλαιότερων διοικήσεων, αναφέροντας για το θέμα πως «στο μέτρο του δυνατού το θέμα αυτό έχει λυθεί. Είναι τεράστια υπόθεση και καλύτερα να μην τη σκαλίζουμε σήμερα που μιλάμε. Ο καιρός είναι κοντά και θα τα πούμε όλα, αλλά όχι τώρα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο από τα λεγόμενά του η υπόθεση αυτή να είναι κυρίαρχη στο μέλλον των εμπλεκομένων στη ΣΕΚΑΠ.

Από βδομάδα οι μισθοί….
Τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο γύρω από την πώληση της εταιρίας, πράγμα που αναμένεται να συμβεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι εργαζόμενοι διανύουν τον δικό τους καθημερινό Γολγοθά καθώς παραμένουν απλήρωτοι αδυνατώντας σε πολλές των περιπτώσεων να καλύψουν τόσο τα ατομικά όσο και τα οικογενειακά τους καθημερινά έξοδα.

Όπως ανάφερε σχετικά ο κος Πράτσος η εταιρία περιμένει από τις 12 Αυγούστου την έγκριση του Υπ. Οικονομικών για τις εγγυητικές της επιστολές, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η αποπληρωμή των εργαζομένων.

«Εδώ και δέκα μέρες περιμένουμε κάθε μέρα να πάρουμε την έγκριση και ίσως μέσα στην εβδομάδα αυτό να συμβεί. Κανένας δεν ξέρει γιατί δεν έρχεται ακόμη η απάντηση από το Υπουργείο, αλλά μου λένε ότι είναι θετική. Δεν ζητάμε λεφτά, αλλά εγγυήσεις που θα εισπράξουμε από το τελωνείο ώστε να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι».