Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Δημαρχείο Ξάνθης


Σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχώρησαν από το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ξάνθης καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου 
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;





Σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχώρησαν από το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ξάνθης καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με το ζήτημα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας 14 εργαζόμενων του δήμου.


Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε νέα κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ εξετάζουν τρόπους ώστε να μην εφαρμοστεί το μέτρο. «Συνεχίζουμε την κατάληψή μας και ψάχνουμε φόρμουλα ώστε και τα στοιχεία να μην σταλθούν και οι άνθρωποι να μην απολυθούνε» αναφέρει η Γραμματέας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Καλλιόπη Τζανόγλου συμπληρώνοντας πως «κάποτε προσπαθούσες να βρεις το δίκιο σου απευθυνόμενος στους τοπικούς άρχοντες είδαμε πως αντέδρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η επόμενη λύση είναι οι βουλευτές μας, αλλά σε ποιόν να πάμε; Να ζητήσουμε βοήθεια για τη βλακεία που κάνανε και να την πάρουν πίσω; αφού είπαν ναι σε όλα και ο κ. Κοντός και ο κ. Σαλτούρος».

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, οι εργαζόμενοι του δήμου θεωρούν άδικη την εφαρμογή του μέτρου, με την Τζανόγλου να επισημαίνει πως ενώ οι δημοτικοί εργαζόμενοι του δήμου Δράμας που ανέρχονται σε τριάντα και οι οποίοι έχουν προσληφθεί με το ίδιο καθεστώς με αυτό των 14 του δήμου Ξάνθης εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου. «Δεν είναι δυνατόν οι ξανθιώτες δημοτικοί υπάλληλοι να είναι οι μόνοι που δεν μπήκαν με αντικειμενικά κριτήρια και η Δράμα που έχει τριάντα με το ίδιο καθεστώς να είναι νόμιμη» συμπληρώνει η ίδια.