Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταγραφή από Μπάρτσα στον Άγιαξ για τον Τζέιμς Ευμορφίδη


To Θρακιωτόπουλο που έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια όλων με την απόδοσή του στην μπάλα αγωνίζεται πλέον με την ομάδα της Ολλανδίας

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Μια έκπληξη μας περίμενε κατά την επιστροφή μας με την πτήση της «Turkish Airlines» από τη Νταεγκού της Ν. Κορέας, όπου το «thrakisport» βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για να καλύψει δημοσιογραφικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Μαζί μας ταξίδευε και η εφηβική ομάδα της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε πάει στη Νότια Κορέα για ένα τουρνουά ομάδων για παίκτες ηλικιών κάτω των 15 ετών, όπου ωστόσο δεν κατέκτησε την πρώτη αλλά την δεύτερη θέση (αφού πρώτευσε μια μεικτή ομάδα επιλέκτων από την διοργανώτρια χώρα).
Τα πιτσιρίκια της Μπάρτσα, που μαθαίνουν στις ακαδημίες της τα μυστικά του αθλήματος, τράβηξαν όλα τα βλέμματα των παραβρισκόμενων εκείνη την δύσκολη ώρα στο αεροδρόμιο (ήταν περίπου μεσάνυχτα τοπική ώρα). Οι «Turkish Airlines» αποτελούν τον χορηγό της πρωταθλήτριας Ευρώπης, όπως άλλωστε και της έτερης φιναλιστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ του περασμένου Μαΐου, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε λογικό και επόμενο ήταν να ταξιδεύει με την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία η ομάδα, είτε πρόκειται για την παρέα του Μέσι είτε για τις ακαδημίες που θα βγάλουν τους επόμενους Μέσι.

Η απρόσμενη αυτή συνάντηση με τους ανθρώπους των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα μας έδωσε την ευκαιρία να ρωτήσουμε και αναζητήσουμε πληροφορίες για τον Τζέιμς Ευμορφίδη, το γνωστό θρακιωτόπουλο, γιο του κωνσταντινουπολίτη Πολ Ευμορφίδη που έχει δημιουργήσει και διοικεί την «Cocomat», εταιρεία – κολοσσό στον τομέα των στρωμάτων ύπνου με την βασική παραγωγική της δραστηριότητα να βρίσκεται στην Ξάνθη. Κάπως έτσι μάθαμε λοιπόν ότι ο Τζέιμς, την απίστευτη ιστορία του οποίου είχε αποκαλύψει το «»Thrakisport» τον περασμένο Μάιο, μετά την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την Μπάρτσα, δεν ανήκει πλέον στις τάξεις των Μπλαουγκράνα. Πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή για τον Άγιαξ της Ολλανδίας, από όπου είχε ξεκινήσει άλλωστε την ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς η οικογένεια Ευμορφίδη μετακόμισε πλέον στο Άμστερνταμ.

Πριν την αναχώρησή μας από την Σεούλ, πέρα από την ομάδα της Μπαρτσελόνα, συναντήσαμε μία ακόμα: αυτήν του Περθ της Αυστραλίας, που επίσης έλαβε μέρος στο τουρνουά που διοργανώθηκε στη Νότιο Κορέα για παίκτες ηλικίας ως 15 ετών. Εκεί ανακαλύψαμε ότι στην ομάδα αυτή μετείχαν και δύο ελληνόπουλα, με τα οποία σπεύσαμε για μια ιδιαίτερη συζήτηση. Πρόκειται για τον Λέο Κάλβιν Αθανασίου και τον Μιχάλη Ντορόπουλο, που ωστόσο μας μίλησαν στα... αγγλικά, καθώς αν και μας είπαν ότι καταλαβαίνουν κάτι λίγα ελληνικά, απέφυγαν από ντροπή να τα εξασκήσουν μαζί μας.
Αμφότεροι μένουν με τις οικογένειές τους στο Περθ, στα δυτικά της αχανούς χώρας δηλαδή και θα ταξίδευαν πίσω στην βάση τους μέσω Σιγκαπούρης, όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Ο ένας κατάγεται από την Ρόδος και ο άλλος από την Καστοριά. Αν και είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την Ελλάδα και φυσικά ήξεραν για τον θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας στο Euro 2004, δυστυχώς δεν έχει τύχει να επισκεφθούν τα πάτρια εδάφη, τα οποία γνωρίζουν μόνο από τις περιγραφές των γονιών τους. Άραγε τέτοια ταλέντα, όπως τα δύο προαναφερθέντα παιδιά ή πολύ περισσότερο τον Τζέιμς Ευμορφίδη, τα παρακολουθούν οι ιθύνοντες της Εθνικής Ελλάδος και των ομάδων μας ή θα τα δούμε κάποτε να διαπρέπουν με την Αυστραλία ή την Ολλανδία αντίστοιχα;


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/