Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αθωώθηκε ο διαιτητής- αστυνομικός στην Ξάνθη

Η υπόθεση του Ευάγγελου Κιοτζένη, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των στημένων και για το λόγο αυτό τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την Αστ. Διεύθυνση Ξάνθης, τέθηκε στο αρχείο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Στο αρχείο διέταξε να μπει η υπόθεση του Ευάγγελου Κιοτζένη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος. Ως γνωστόν, ο διαιτητής του Συνδέσμου Καβάλας που υπηρετούσε ως αστυνομικός στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από το αστυνομικό σώμα λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στο κύκλωμα με τα στημένα παιχνίδια.

Ο 31χρονος διαιτητής, που την περασμένη περίοδο σφύριζε σε αγώνες της Βʼ Εθνικής αλλά υπηρετούσε ως υπαρχιφύλακας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η περίπτωσή του, ώστε να προλάβει στην περίπτωση της αθώωσης να ενταχθεί στους πίνακες διαιτητών που καταρτίζονται από την περίοδο από την Κεντρική επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Αναλυτικά, η απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και το σκεπτικό της για την υπόθεση Ε. Κιοτζένη έχει ως εξής: «ΔΕΝ συντρέχει νόμιμος λόγος γι' άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Ευάγγελου ΚΙΟΤΖΕΝΗ, Διαιτητή Β' Εθνικής Κατηγορίας, για τις αποδοθείσες σ' αυτόν πράξεις της παθητικής Δωροδοκίας κ.λ.π., που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα την 14-03-2011. Η αφορώσα αυτόν υπόθεση πρέπει να ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ως Νόμω και Ουσία αβάσιμη, επιδοθεί δε αντίγραφο υπηρεσιακό της παρούσης στον ίδιο (με μέριμνα της ΚΕΔ/ ΕΠΟ), στην Κ.Ε.Δ. - Ε.Π.Ο., Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Αρχηγείο Ελλην. Αστυνομίας - Δ/νση Αστυν. Προσωπικού».

Μετά από αυτήν την απόφαση, αναμένεται ο Κιοτζένης να αποκατασταθεί πλήρως, δηλαδή αφενός να επανέλθει στους πίνακες διαιτητών και αφετέρου στην εργασία του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Με την ίδια απόφαση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος αποφάσισε ακόμα την αθώωση του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, επίσης διαιτητή Βʼ Εθνικής που ωστόσο προορίζεται για τους πίνακες της Supelreague και μετά την αθώωσή του αναμένεται να συμπεριληφθεί σε αυτούς.. Αντιθέτως, για την περίπτωση του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου, που επίσης ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέτασή της, ο εισαγγελέας έκρινε ότι χρήζει περαιτέρω έρευνας και θα εξετασθεί λεπτομερώς στο μέλλον. Το ίδιο αίτημα έχει υποβάλει και ο Δημήτρης Καλόπουλος, η υπόθεση του οποίου αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη, οπότε και θα εκδοθεί και η σχετική απόφαση.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/