Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Είδε ότι έβγαλε συλλυπητήρια ο Παπούλιας και έσπευσε να βγάλει και ο Γιαννακίδης

Τραγική καθυστέρηση από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, που καταϊδρωμένος εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαμό του Νίκου Σαμαρά

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Νίκου Σαμαρά, δήλωσε:

«Ο Νίκος Σαμαράς έφυγε πρόωρα και αδόκητα αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο κενό. Υπήρξε αθλητής με εμβληματικά χαρακτηριστικά για τη Θράκη, την Ορεστιάδα, τον Έβρο, όντας ο πυρήνας μίας πρωτοφανούς συλλογικής προσπάθειας που τοποθέτησε την Ορεστιάδα στο επίκεντρο του ελληνικού αλλά και του διεθνούς αθλητικού χάρτη.

Ο Νίκος Σαμαράς τίμησε τη Θράκη και την Ελλάδα με τις εκατοντάδες συμμετοχές του στο εθνικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συντελώντας στην αναγέννηση της ελληνικής πετοσφαίρισης και στην διεθνή της καταξίωση.

Μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής του ο Σαμαράς υπήρξε υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, πραγματικό πρότυπο αθλητή από εκείνο το αμάλγαμα που μόνο ο τόπος μας  γεννά. Η παρακαταθήκη του στον Έβρο διατηρείται, ευτυχώς,στις μέρες μας ζωντανή.

Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί. Αποτελεί χρέος μας να διατηρήσουμε την μνήμη του ζωντανή και αιώνια. Στην οικογένεια του μεγάλου αυτού Θρακιώτη αθλητή απευθύνω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».


Τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα αυτά; Οτι καθυστέρησε πολύ, μα πάρα πολύ, να εκδόσει την συλλυπητήρια αυτή ανακοίνωση ο Αρης Γιαννακίδης. Αν μάλιστα ισχύει αυτό που αναφέρεται στην αρχή, ότι δηλαδή η δήλωση έγινε μόλις ο Περιφερειάρχης πληροφορήθηκε τον θάνατο του Σαμαρά, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι καθυστέρησε πολύ να τον μάθει. Πάνω από 24 ώρες, αφού η ανακοίνωση ήρθε βράδυ. Και ίσως να αντιλήφθηκε το μέγεθος όταν είδε κοτζάμ Κάρολο Παπούλια να στέλνει συλλυπητήριο τηλεγράφημα το απόγευμα. 

Αναλυτικα τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας:

"Ο ξαφνικός θάνατος του Νίκου Σαμαρά είναι σκληρό χτύπημα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο διεθνούς φήμης βολεϊμπολίστας, που μας χάρισε μεγάλες συγκινήσεις και στιγμές εθνικής περηφάνιας, έφυγε νωρίς και απροσδόκητα προκαλώντας βαθιά θλίψη σε όσους τον είχαν δει να παίζει, σε όσους αγαπούν το άθλημα στο οποίο ο ίδιος διέπρεψε. Θα τον αναζητάμε στα γήπεδα και θα τον νοσταλγούμε. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και την αλληλεγγύη μου στους δικούς του ανθρώπους".