Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Επεισόδια στην Ξάνθη


Ανάμεσα σε οπαδούς του ΑΟΞ και του ΠΑΟ

Η ανάλυση της ισοπαλίας της πρεμιέρας



Θα ξεκινήσω δίνοντας τα εύσημα πρώτα στον προπονητή και μετά στους υπόλοιπους. Τέτοια παιχνίδια τα "κερδίζεις" με σωστή διαχείριση, με πλάνο και στρατηγική. 'Ολα τα παραπάνω στοιχεία τα είχε εχθές η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά. Από την αρχή ο τρόπος που έστησε την ομάδα είχε ξεκάθαρο στόχο και δεν το λέμε κατόπιν εορτής, μπορείτε εξάλλου να το διαβάσετε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ. Πάντα κατά την προσωπική μας άποψη.

Στο πρώτο ημίχρονο σχεδόν τίποτε δεν πήγε καλά, πολλά προβλήματα τόσο στον χώρο του κέντρου όσο και στις πτέρυγες με τους Ποι και Κατόνγκο να μην πατούν περιοχή. Παρόλα αυτά το γκολ η ομάδα το δέχεται από στημένη φάση, θυμίζοντας την περσινή "ασθένεια". Που είναι η μαγκιά του προπονητή? Ότι επιμένει στο πλάνο του ξεκινώντας τους ίδιους παίκτες και στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιώνεται. Αυτή την ομάδα ήθελε να δει από την αρχή, πάνω σε αυτό δούλεψε.

Το κέντρο ήταν της Ξάνθης, η ομάδα πίεζε ψηλά, τα άκρα ανέβαιναν με τον Κατόνγκο να κάνει πάρτυ και τον Ποι να σεντράρει στο γκολ. Ο Βασιλακάκης είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ευχάριστη έκπληξη, έχει μια καλή συνέχεια από τα φιλικά και θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Ο Αντεφεμί όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές είναι μαχητικός και εργατικός παίκτης και εχθές για ακόμα μια φορά έγραψε πολλά χιλιόμετρα. Ο δε Έλινγκτον έχει ξεκινήσει με φόρα φέτος και νομίζω ότι θα γράψει αρκετά γκολ στα αντίπαλα δίχτυα.

Λάθη υπήρξαν αλλά σε γενικές γραμμές σωστά λειτούργησε και η άμυνα που είχε αρκετά δύσκολο έργο, κυρίως απέναντι στον Λέτο. Σωστές ήταν και όλες οι αλλαγές του Νίκου Κεχαγιά. Ο Μαρσελίνιο έδωσε ώθηση με τις ατομικές του ενέργειες, ταλαιπωρώντας την άμυνα των πρασίνων. Θα πρέπει όμως να μάθει και να μαρκάρει γιατί με την είσοδό του "έμπαζε" η αριστερη πλευρά με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή πίεση. Στο τέλος η Skoda Ξάνθη αν ήταν πιο προσεχτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τους 3 βαθμούς, απέναντι σε μια ομαδα που μόνο στατιστικά υπερείχε.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό και υπάρχει ο χρόνος να καλυφθούν τα όποια κενά μέχρι το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ξεχώρησαν με την απόδοσή τους από μια γενικά καλή ομάδα οι Kατόνγκο, Βασιλακάκης, Ελινγκτον, Αντεφεμί.

Τέλος, μικροεπεισόδια είχαμε χθές το βράδυ στην Ξάνθη, όταν νεαροί φίλαθλοι της ομάδας κατέβηκαν προς το κέντρο για να χαρούν το αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναικό. Εκεί συναντήθηκαν με φίλους των πρασίνων και λόγο στο λόγο ήρθαν στα χέρια. Αν και η αστυνομία ήρθε άμεσα τα πνεύματα είχαν κατευνάσει με την παρέμβαση ανθρώπων από τον σύνδεσμο των Ξάνθη Fans. Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σημασία ποιος φταίει , σε μια πόλη σαν την Ξάνθη και από τη στιγμη που δεν μπορούμε να είμαστε όλοι Skoda Ξάνθη καλό θα είναι να κρατάμε τα προσχήματα. Σήμερα όλοι μαζί θα είμαστε στην δουλειά, στον καφέ κτλ. Είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.


Πηγή:  http://xanthireds.blogspot.com/