Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ευχαριστήριο βιομηχάνων στον Ξυνίδη



Επειδή τους βοήθησε σε σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα

Πολλές επιχειρήσεις σε δεινή θέση. Αναλυτικές λεπτομέρειες...



Δημόσιο ευχαριστήριο, μάλλον στα πλαίσια της αβροφροσύνης αφού τα αποτελέσματα αναμένονται, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ξάνθης μετά από σειρά συναντήσεων που είχαν οι εκπρόσωποί του με υπουργούς στην Αθήνα.


Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου:

"...Οι συναντήσεις που ελπίζουμε ότι θα έχουν και συνέχεια, έγιναν σ' ένα πολύ καλό κλίμα όπου αναπτύχθηκαν οι εκατέρωθεν απόψεις και θέσεις. Αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων ήταν η εξασφάλιση και η άμεση διάθεση των σχετικών κονδυλίων

α. για την αποαπληρωμή της δημόσιας δαπάνης σε όσες επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν επενδυτικά σχέδια στην περιοχή μας και

β. την αποπληρωμή ενός ακόμη εξαμήνου της επιδότησης εργασίας του 12%

Στην όλη μας προσπάθεια είχαμε την αμέριστη στήριξη του Γ.Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ξάνθης κ. Σ. Ξυνίδη τον οποίο και δημόσια ευχαριστούμε".

Αναμένονται τα αποτελέσματα

Όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Β. Σκαρλάτος, πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή θέση και η αποπληρωμή των παραπάνω υποχρεώσεων του κράτους θα έπαιζε τον ρόλο της οικονομικά, τονωτικής ένεσης. Η αναμονή που έχει φτάσει τα δυο χρόνια, έρχεται να επιτείνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ξανθιώτες επιχειρηματίες, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την διατήρηση των επιχειρήσεων αλλά και των πολύτιμων θέσεων εργασίας.

Η απόφαση να διεκδικήσουν κλαδικά τα χρεωστούμενα, αναμένεται ν αβρει και μιμητές αφού το πρόβλημα αφορά κι άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών κι επιχειρηματιών της περιοχής. Ωστόσο, παρόμοιες υποσχέσεις έχουν δοθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή της ΣΕΚΑΠ και αποτελέσματα δεν έχουν διαφανεί ακόμη. Το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι είναι να περιμένουν!
 
 
Πηγή:  http://www.xanthionline.com/